u vrijednosti preko milijun kuna

Varaždinska županija dobila čak dva centra kompetentnosti - Srednju školu Arboretum Opeka i Medicinsku školu Varaždin

Objavljeno: 23.07.2018. 13:22

Zadnja izmjena: 23.07.2018. 13:45

Foto: Mirela Horvat

Danas je Ministarstvo znanosti i obrazovanja obznanilo 25 strukovnih škola koje su imenovane centrima kompetentnosti za koje su osigurali milijardu kuna iz EU fondova, a Varaždinska županija jedna je od 3 najbolje županije u Hrvatskoj koja ima pravo na čak dva centra kompetentnosti - Srednju školu Arboretum Opeka i Medicinsku školu Varaždin za što je izdvojeno preko milijun kuna. 

Povodom toga, na današnjoj konferenciji župan Radimir Čačić izjavio je kako u regiji nemamo konkurencije, dok smo na razini države među 3 najbolje županije što potvrđuju i dva centra kompetentnosti koje je županija dobila - Srednja škola "Arboretum Opeka" Marčan i Medicinska škola Varaždin čime će ove dvije škole postati centri izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektorima Poljoprivreda i Zdravstvo.

Odlukom Ministarstva i ministrice Blaženke Divjak županija je dobila 102 milijuna kuna za realizaciju spomenutih dvaju centara. U sklopu ulaganja u Srednju školu Arboretum Opeka, koje će iznositi 66,9 milijuna kuna, obnovljen će biti i dvorac Opeka, dok je ukupna vrijednost Centra kompetentnosti u zdravstvu u Medicinskoj školi Varaždin 35,7 milijuna kuna.

Uz velike građevinske radove na dvorcu i arboretumu Opeka, tu je i energetska obnova objekata škola, potrebna oprema, smještajni kapaciteti, oprema praktikuma i laboratorija te modernizacija programa. Centri kompetentnosti značit će više praktične nastave i tijesniju suradnju škola i poslodavaca. 

- Medicinska škola u Varaždinu je najbolja škola u zemlji, a Srednja škola "Arboretum Opeka" Marčan najbolja je u regiji. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u izradi prijave na javni poziv, prvenstveno školama, našem Upravnom odjelu za prosvjetu na čelu s pročelnikom Miroslavom Huđekom, a uz to i Miljenku Ernoiću te FOI-ju koji su sudjelovali u izradi razvojnog plana te ministrici Blaženki Divjak i njezinom pomoćniku Vladi Prskalo što su prepoznali kvalitetu naših projekata i škola - rekao je Čačić

Komentari