Varaždinska županija partner 23. bjelovarskog sajma u Gudovcu

Objavljeno: 10.09.2015. 20:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Varaždinska županija partner je ovogodišnjeg 23. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, najveće manifestacije tog tipa u RH, koji se održava od 11. do 13. rujna na Sajamskom prostoru Gudovac pored grada Bjelovara.

Tim povodom svečanom otvorenju Sajma, sutra u 11 sati, prisustvovat će župan Varaždinske županije Predrag Štromar i zamjenik župana Alan Košić.

Nakon otvorenja Sajma u pratnji domaćina župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa obići će izložbene prostore svih izlagača pa tako i Varaždinske županije, na kojem će se tijekom trajanja Sajma predstavljati gospodarski i turistički potencijali te moći kušati zaštićeni poljoprivredno-prehrambeni proizvodi Varaždinskog kraja.

Bjelovarski sajam iz godine u godinu privlači i okuplja sve veći broj domaćih i stranih izlagača i posjetitelja. Cilj ove manifestacije je na jednom mjestu okupiti obrtnike, poduzetnike, gospodarstvenike, te poljoprivredne proizvođače i trgovce i predstaviti najnovije spoznaje struke i drugih srodnih znanosti te proizvodne programe koji se nude na domaćem i inozemnom tržištu. Izuzetno bitan dio Jesenskog sajma koji privlači veliku pažnju izlagača i posjetitelja, je najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – Državna stočarska izložba, na kojoj će se kao i prošlih godina predstaviti najuspješniji hrvatski uzgajivači sa svojim najboljim grlima. Također, u sklopu Sajma će se održati i LOREKO – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma.

O kvaliteti Bjelovarskog sajma najviše govore impozantne brojke od 500-tinjak izlagača i čak 50 tisuća posjetitelja u prošloj godini.

Komentari