Varaždinska županija poslala još jedan kamion sijena za Slavoniju

Objavljeno: 03.09.2014. 15:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

U subotu je u Vinkovce otpremljen još jedan kamion sijena.

Naime, tijekom ljeta Varaždinska županija je u više navrata pozivala poljoprivredne proizvođače s područja županije da doniraju stočnu hranu za prehranu stoke na poplavljenim područjima.

Tako je ovih dana u Slavoniju upućen kamion sijena (cca. 600 bala).

- Ovaj put stočnu hranu su donirali poljoprivredni proizvođači iz Jakopovca - OPG Nada Pokos i OPG Družinić Slavko, kojima se i ovim putem zahvaljujemo. Tvrtka Čistoća d.o.o. osigurala je kamion, dok je Varaždinska županija podmirila troškove cestarine. I dalje pozivamo sve poljoprivredne proizvođače, ljude dobre volje, da doniraju stočnu hranu (sijeno, kukuruz, pšenicu, zob, ječam i drugo) u svrhu pomoći poljoprivrednicima proizvođačima s poplavljenih područja Slavonije - poručuju iz Županije.

Svi podaci o količinama stočne hrane koja se želi donirati mogu se prijaviti Jasni Vresk iz Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije na broj telefona 042/390-580 i Mariji Dvekar Vusilović iz Saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije na broj telefona 042/493-920.

U korespondenciji s koordinatorima na terenu u Slavoniji, stočna hrana će se transportirati tijekom čitave godine, a Varaždinska županija osigurala je određena financijska sredstva u svrhu podmirenja troškova prijevoza.

Komentari