Varaždinski biciklisti osnovali udrugu i poručili: "Želimo koridor za prolaz Korzom!"

galerija-images/BICIKLISTI

Objavljeno: 14.08.2015. 08:59

Zadnja izmjena: 04.03.2016. 14:26

Foto: Josip Novak

Umjesto na Facebooku, varaždinski zaljubljenici  u bicikliranje od sinoć se počinju organizirani kroz udrugu, te sami rješavati probleme koji ih tište. Naime, nakon donošenja odluke o njenom osnutku te prihvaćanja Statuta, u četvrtak je osnovana Udruga Varaždinski biciklisti...

>>"Varaždinski biciklisti" prerastaju u udrugu: "U 'Gradu bicikla' mi smo marginalna skupina!"

Na osnivačkoj Skupštini udruge Varaždinski Biciklisti (dalje VB) sudjelovalo je 12 članova, a održana je na Korzu na jednoj od terasa. Odabir spomenute lokacije zapravo je prepun simbolike, pojasnio je Goran Lepen, kojem su skupštinari jednoglasno povjerili mandat predsjednika.

- Ove jeseni namjeravamo pripremiti mapu Varaždina s ucrtanim kritičnim mjestima i rješenja koja će otkloniti probleme prometovanja biciklista u gradskoj jezgri. Svjesni smo da Policija neće prihvatiti sve prijedloge, ali dat ćemo im dosta posla jer želimo imati koridor za prolaz centralnim gradskim trgom – ističe Lepen te dodaje kako će članovi udruge VB svoje zacrtane ciljeve ostvarivati u suradnji s PU varaždinskom, Gradom Varaždinom, UO za komunal i urbanizam te Varaždinskom županijom.

Nakon provedenih izbora za tijela Udruge, za potpredsjednika je izabran Adam Trstenjak, a funkciju tajnice obavljat će Viktorija Adamić.

- Trebamo što više proaktivnih i marljivih članova koji će svojim radom doprinijeti rješavanju problema sigurnosti, prometa i biciklista u Varaždinu i regiji. Različite Inicijative stižu sa svih strana, poglavito od građana koji nikada nisu, niti ne namjeravaju bicikle gurati Korzom – kazao je Lepen.

Osim o sigurnosti prometa, članovi udruge VB brinut će i o imovini biciklista koja je sve češće na udaru lopova, obećaju skupštinari koji su nakon sjednice nastavili druženje.  

{gallery}BICIKLISTI{/gallery}
 

Komentari