nagrada za uspješne učenike

Varaždinski gimnazijalac na dodjeli Oscara znanja: ''Obrazovanje je zadnja rupa na svirali u Hrvatskoj''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.06.2018. 19:01

Zadnja izmjena: 28.06.2018. 19:26

Foto: Facebook

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održana je dodjela ''Oscar znanja'' za osvojena prva mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te glazbi i plesu. Među nagrađenima bio je i varaždinski gimazijalac Ilija Srpak koji je svojim govorim, kako prenosi N1, oduševio prisutne u dvorani.

Ilija se tako osvrnuo na probleme hrvatskog školstva te rekao kako školstvo forsira prosječnost i gasi izvrsnost te kako se samo zbog truda pojedinih profesora učenik uspije izdići. Također je upozorio na slabu zastupljenost vijesti o uspjesima učenika u medijima te napomenuo kako je obrazovanje zadnja rupa na svirali u Hrvatskoj.

Također, istaknuo je kako u Hrvatskoj nema novaca da se nagrade učenici koji nas predstavljaju na međunarodnim natjecanjima za razliku od Srbije u kojoj se nagrade za medalje osvojene na međunarodnim olimpijadama kreću od 8 do 12 tisuća kuna, prenosi N1.

- To je sramota. Svaka čast našim susjedima, imam puno prijatelja tamo, mogu reći da im imamo na čemu zavidjeti", rekao je Srpak i dodao kako ipak nije sve tako crno i spomenuo primjer Varaždinske županije koja je 2016. godine postala Europska točka izvrsnosti.

"Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu", poručio je Srpak te dodao kako prije svega "moramo biti dobri i savjesni ljudi".

Inače, njegov govor poslušala je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pod čijim je pokroviteljstvom i održana ova dodjela nagrade. 

 

 

 

Komentari