Varaždinski invalidi rasturili u pikadu i kuglanju na Državnom prvenstvu u Vodicama

Objavljeno: 04.11.2015. 17:50

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 07:28

Foto: Krunoslav Pavlinec

U Vodicama su održane Sportsko - rekreativne igre državne razine u elektronskom pikadu, visećoj kuglani, boćanju i kuglanju kategoriji osoba oboljelih od cerebralne paralize te državno prvenstvo u šahu za osobe s invaliditetom na kojem su sudjelovali i natjecatelji iz Varaždinske županije...

Na natjecanju se okupilo oko 300 sportaša, a Varaždinsku je županiju uspješno zastupalo 16 natjecatelja, doznajemo od Krunoslava Pavlineca, tajnika Športskog saveza osoba s invalidnošću Varaždinske županije.

- U elektronskom pikadu je nastupilo 80 muških natjecatelja i 50 žena iz 14 županijskih ili gradskih saveza osoba s invaliditetom, a igralo se na tri aparata, u tri pojedinačne konkurencije. U ekipnom dijelu natjecanja je ženska ekipa Športskog savez osoba s invalidnošću Varaždinske županije u sastavu Slavica Pintarić, Božica Novosel, Nedjeljka Fink i Gabrica Žmuk obranila prvo mjesto među ukupno 9 prijavljenih ekipa – rekao je Pavlinec.
 
U pojedinačnom poretku prvo mjesto pripalo je Božici Novosel, a drugo je mjesto osvojila  Gabrica Žmuk.

U muškoj je konkurenciji ekipa u sastavu Ivan Bregović, Krunoslav Pavlinec, Ivan Jagić i Jurica Putarek osvojila treće mjesto dok je ekipa Zadarske županije osvojila prvo mjesto, a drugi su bili natjecatelji SSOI Šibensko-kninske županije. Među natjecateljima s cerebralnom paralizom drugo je mjesto pojedinačno pripalo Krunoslavu Pavlincu.

U ekipnom dijelu natjecanja viseće kuglane već treću godinu zaredom Varaždinska je županija osvojila prvo mjesto s osvojenih 450 bodova. Ekipa je nastupila u sastavu Josip Šafarek, Željko Habunek, Zlatko Grediček, Tomislav Novosel i Ivan Jagić.

U pojedinačnoj je konkurenciji Željko Habunek osvojio prvo mjesto s porušenih 115 čunjeva, Josip Šafarek bio je drugi s porušenim 101 čunjom dok je u konkurenciji osoba s cerebralnom paralizom prvo mjesto pripalo Krunoslavu Pavlincu s porušena 94 čunja.

Po drugi je put na igrama nastupila i ženska ekipa u sastavu Slavica Pintarić, Božica Novosel, Nedjeljka Fink, Gabrica Žmuk i Danica Šaško. Osvojile su prvo mjesto ekipno, a pojedinačno je Slavica Pintarić bila prva s porušenih 95 čunjeva. U kategoriji boćanja osoba s cerebralnom paralizom nastupili su Slobodan Tošić, Miro Borček i Krunoslav Pavlinec, ali su izgubili u borbi za treće mjesto u „tiebreak-u“ protiv ekipe BKOI „Osječki osmijeh“ iz Osijeka.

Najviše su iznenadili boćari ŠSOSI Varaždinske županije u sastavu Srećko Crnko, Rudolf Jurinjak i Drago Šafran u disciplini trojke.

U finalnoj utakmici gubili su 11: 0 protiv SSOI Zadarske županije, da bi potom preokrenuli rezultat i pobijedili rezultatom 13 : 11 i tako iza sebe ostavili ekipe iz Zadra, Šibenika i Splita u disciplini u kojoj godinama dominiraju.   

Komentari