Varaždinski Lionsi na Špancirfestu prikupljaju sredstva za djecu oboljelu od dijabetesa

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 18.08.2015. 11:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Siniša Sović

New Century Lions Club Varaždin Millennium i ove se godine uključio u Špancirfest. Naime, sudjelovanje spomenutog Lions kluba na ovoj priredbi uvijek je bilo humanitarnog karaktera te su se prikupljena sredstva prosljeđivala potrebitima...

Ove godine akcija se provodi s ciljem prikupljanja sredstava za ljetni kamp mladih oboljelih od dijabetesa Varaždinske županije.

- Svrha kampa je medicinska rehabilitacija s terapijskom edukacijom djece i mladih sa šećernom bolešću. Kamp se odvija uz pratnju iskusne medicinske ekipe u trajanju od 10 dana. Boravak se svake godine organizira za tridesetak djece sa šećernom bolešću s nastojanjem da se obuhvate sva novooboljela djeca u Hrvatskoj – naglasila je Tanja Herceg, predsjednica NCLC Varaždin Millennium.

Nakon njihova tri uzastopna boravka u kampu, uspjesi daljnjeg liječenja su izrazito poboljšani, prema podacima o svakodnevnom liječenju, radnoj sposobnosti, te duljini života oboljele djece.

- Doniranim sredstvima na našoj akciji na Špancirfestu 2014. pomogli smo odlasku petero djece u ljetni kamp – ističe Herceg.

Tijekom predstoječeg Špancirfesta u kućici NCLC „Varaždin Millennium“-a besplatno će se mjeriti razina šećera u krvi, svaki dan od 9 -12 sati uz savjete i informacije o šećernoj bolesti /dijabetes/ "tihi ubojica" (40 posto populacije ne zna da boluje od dijabetesa) u suradnji sa Društvom za zaštitu od dijabetesa Varaždin.

Komentari