priopćenje za medije

Zaposlenici DV Varaždin idu u štrajk? 'Pozivamo Vladu da omogući izbore!'

Objavljeno: 30.01.2023. 14:24

Zadnja izmjena: 30.01.2023. 14:24

"Kada se povećanje plaća napokon trebalo dogoditi i osjetiti na plaćama za siječanj, radnici su žrtve bitaka na koje ne mogu utjecati", naveli su u svom priopćenju iz Sindikata radnika u predškolskom obrazovanju u Dječjem vrtiću Varaždin.

Podsjetimo, u Varaždinu uskoro slijede izbori za Gradsko vijeće, budući da nije prošao proračun za 2023. godinu, a samim time ni odluka o povećanju plaća za odgojitelje u gradskim vrtićima, zbog čega su se očitovali priopćenjem u kojem traže isplatu plaća sukladno Zakonu, pozivaju Vladu da donese odluku o imenovanju Povjerenika te najavljuju i "socijalni nemir" u slučaju nastavka ovakve situacije.

- Naši članovi više nemaju strpljenja i ne vide razlog neispunjavanja obaveza onih koji su dužni rukovoditi Državom i Gradom. Nakon dugo vremena gradska vlast je pokazala volju i razumijevanje da se primanja moraju uskladiti prema školama i što je prijašnja vlast izbjegavala učiniti. Sada kad se povećanje plaća napokon trebalo dogoditi i osjetiti na plaćama za siječanj, radnici su žrtve bitaka na koje ne mogu utjecati, ali će iskoristiti sva legitimna sredstva i krenuti u sindikalne akcije traženja svojih prava. Do kada će zaposlenici DV Varaždin trpjeti ovakav razvoj situacije, teško je reći, no sigurno je nastavi li se ovakav razvoj situacije socijalni mir se neće održati - navode u priopćenju.

Cijelo priopćenje donosimo ovdje:

Komentari