Varaždinski ORaH: Rampa kraj Graberja je ruglo, a mogli bismo imati teretanu na otvorenom

Objavljeno: 11.09.2015. 10:08

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:32

Foto: ORaH Varaždin

U kakvom su stanju igrališta i sportski tereni na području grada Varaždina, zanimalo je članove varaždinskog ORaH-a te su predložili kako bi se zapušteni tereni mogli obnoviti i iskoristiti.

Jedan od načina, smatraju u ORaH-u jest izgradnja besplatnih teretana na otvorenom. Konkretnije, ORaH smatra da bi to bilo moguće na podučju nekadašnje male rampe kod Graberja.

- Prije ne tako dugo u Varaždinu, pokraj Gradske sportske dvorane Graberje nalazila se mala „rampa“ koja je okupljala entuzijaste na „rolama“, „skejtovima“ i popularnim BMX-ovima. Iz fotografija je vidljivo kako je navedeni teren u strašno devastiranom stanju te kao takav je postao ruglo tog dijela grada - kažu u ORaH-u i dodaju kako se oni u svom programu zalažu za održivo upravljanje urbanim prostorom pa smatraju kako je potrebno upozoriti na ovakve probleme.

- Iz tog razloga u suradnji sa zainteresiranim građanima ORaH želi upozoriti Gradonačelnika, Gradsko vijeće i nadležno Vijeće mjesnog odbora kako je na navedenom prostoru moguće napraviti fitness - teretanu na otvorenom s besplatnim sadržajem i spravama za sve građane i rekreativne sportaše željne zdravog načina života. Koncept teretane na otvorenom nije nepoznanica, a pogotovo ne za gradove koji provode održive strategije i programe koji su usmjereni na poboljšanja zdravlja njihovih građana - predlaže ORaH.

Što se tiče financijskih ulaganja, varaždinski ORaH smatra kako projekt fitness teretane na otvorenom ne bi trebao biti veliki izdatak za gradski proračun.

- Pogotovo kada smo svjedoci na koje sve načine gradska uprava besmisleno troši javni novac - zaključuje ORaH.

Komentari