Varaždinski Rotarijanci i žene iz Bedema ljubavi u pučkoj kuhinji darivali siromašne

galerija-images/pucka kuhinja rotary i bedem ljubavi

Objavljeno: 04.04.2015. 13:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Korisnike Caritasove pučke kuhinje danas su u vrijeme ručka darivali članovi varaždinskog Rotary kluba i žene iz Udruge Bedem ljubavi.

Prigodnom uskršnjom šunkom, dodatnim namirnicama, ali i slatkim paketom, željelo se pomoći onim našim sugrađanima koji su siromašni.

- Dvadesetak žena iz Bedema ljubavi uključilo se ove godine u akciju i one su ispekle kolače, tako da se za Uskrs ovi ljudi mogu malo i zasladiti. Svima će nam biti Uskrs ljepši kada znamo da smo barem na ovaj način pomogli onima koji će imati vrlo siromašan uskršnji stol. Inače se žene iz Bedema ljubavi uključuju u ovakve i slične akcije jer smatramo da ljudima treba pomoći što više možemo - istaknula je predsjednica Bedema ljubavi Renata Pocedulić.

U ova tri dana podijelit će se oko tisuću obroka siromašnijim građanima, a iz Caritasa ističu kako su jako radosni kada se organizacije, udruge i zajednice odazovu ovakvim akcijama.

- Caritas ne može sve sam učiniti pa zato i pozivamo ljude dobre volje da nam pomognu i da nam se pridruže. Izgledno je da smo uspješni u tome i mnoge udruge i zajednice odazovu se osobito u dane blagdana. Mi uspijevamo zadovoljiti sve potrebe za hranom s obzirom na broj naših korisnika i još možemo nahraniti dodatnih stotinjak ljudi. Danas je posebna radost jer će dobiti svečani ručak, članice Bedema ljubavi pripremile su im šunku, pisnice i slatki paket, a varaždinski Rotarijanci su donirali 60 kilograma šunke. Radosni smo što su se priključili i u ova tri dana dat ćemo oko tisuću obroka - rekao je Ante Šola, ravnatelj biskupijskog Caritasa.

Akciji su se odazvali i varaždinski Rotarijanci. Pučkoj kuhinji darovali su 60 koligrama šunke.

- Ovog puta smo u tradiciji s uskšnjim običajima korisnicima pučke kuhinje darovali komad šunke za obiteljski blagdanski stol da bi i njihov doživljaj Uskrsa bio što ljepši. Organizirali smo već i božićni ručak, danas uskršnji, a aktivni smo i u drugim akcijama. Primjerice, za odjel pedijatrije u varaždinskoj bolnici donirali smo jedan uređaj, novomarofskoj bolnici krevet, a sada pripremamo veliku akciju izvrsnosti. Kroz jednokratnu pomoć ćemo izvrsnim učenicima, studentima pokazati da trebaju ustrajati u svojoj izvrsnosti - rekao je Ivan Zagorec.

{gallery}pucka kuhinja rotary i bedem ljubavi{/gallery}

Komentari