Varaždinski učenici državni prvaci na školskim natjecanjima

Objavljeno: 06.04.2011. 11:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Učenici iz Varaždinske županije bili su vrlo uspješni proteklih dana na državnim natjecanjima.

Protekli tjedan učenici iz osnovnih škola u Varaždinskoj županiji uspješno su se natjecali na državnim natjecanjima. Učenici su osvojili dva naslova državnih pravaka, uz dodatna osvojena druga i treća mjesta, te priznanja.

Denis Hrženjak - najbolji budući elektroinstalater u Hrvatskoj

Najbolji budući elektroinstalater dolazi iz - Varaždina. Denis Hrženjak, učenik varaždinske Elektrostrojarske škole na državnom natjecanju učenika iz Obrazovanja sektora elektrotehnika i računalstvo u natjecateljskoj disciplini elektroinstalater/elektromonter bio najbolji od osamnaest finalista istog zanimanja u Hrvatskoj

Denis je odličan bio na u ekipnom dijelu natjecanja gdje je zajedno sa Sinišom Horvatom osvojio 2. mjesto. Mentor im je bio prof. Dražen Lukaček, a natjecanje je održano 31. ožujka i 1. travnja u Zadru.

Josip Kelava državni prvak u matematici

Josip Kelava, učenik varaždinske VI. Osnovne škole, osvojio je 1. nagradu na državnom natjecanju iz matematike u kategoriji 6. razreda.

Na natjecanju, koje je održano u Opatiji izvrsna je bila i Maja Puček iz OŠ Tužno, koja je u kategoriji 8. razreda osvojila 2. nagradu.

Priznanja su dobili Petra Jambriško iz OŠ Vinica u kategoriji 8. razreda, Anabela Ljubić iz OŠ „I.K. Sakcinskog“ iz Ivanca u kategoriji 7. razreda te njena školska kolegica Teodora Puček u kategoriji 5. razreda.

Na državnom natjecanju iz matematike za srednje škole Mateja Čelar i Frano Mihaljević iz Prve gimnazije Varaždin dobili su priznanja u kategoriji 1. razreda – A varijanta, a njihov školski kolega Filip Hrenić u kategoriji 2. razreda. Priznanje su dobili i Nikola Vrbanić iz varaždinske Elektrostrojarske škole u kategoriji 1. razreda – B varijanta i Ivan Brezovec iz Srednje škole Ivanec u kategoriji 2. razreda.

Inače, na državnom natjecanju iz matematike, koje je od 31. ožujka do 2. travnja održano u Opatiji, sudjelovalo je deset osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Varaždinske županije, od ukupno 191 pozvanog.

Marko Drakšić - drugo mjesto na natjecanju grafičkih dizajnera

Uspješan je bio i Marko Drakšić, učenik varaždinske Elektrostrojarske škole, osvojio je drugo  mjesto na  državnom natjecanju učenika iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije  u kategoriji grafički dizajn.

Zadatak natjecanja, koje je održano u Zagrebu 31. ožujka i 1. travnja,  sastojao se od dva dijela: izrade časopisa koji se izrađuje u školi i šalje na državno natjecanje te praktične provjere izrade definiranog zadataka na samom natjecanju. Ovogodišnja tema natjecanja bili su  grafiti.

Inače, Marko je  polaznik smjera grafički urednik - dizajner , a mentorica mu je bila Brigita Jakopec, profesor stručnih predmeta.

Nada Hosni brončana u disciplini HORTUS

Nada Hosni, učenica Srednje poljoprivredne škole "Arboretum Opeka" iz Marčana, osvojila je brončanu medalju i treće mjesto na Državnom natjecanju za poljoprivredu u disciplini HORTUS.

Natjecanje je održano u Vinkovcima od 31. ožujka do 1. travnja, a Nadi je mentorica bila Ljerka Klarić, dipl. agronom.

Komentari