Varaždinski učenici proveli jedan dan kao gradonačelnici

Objavljeno: 17.11.2015. 10:39

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:37

Foto: Siniša Sović

Danas je u Županijskoj palači prigodno obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca i učenika. Mladi ljudi tako su imali priliku upoznati javne politike koje se na njih odnose, a obilježavanje je počelo simulacijom sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije.

Predstavio se i Fakultet organizacije i informatike Varaždin te javna tribina Kurikularna reforma, kako bi se učenicima približile novine i promjene te ih se potaknulo na davanje prijedloga za poboljšanjem javne politike i obrazovnog sustava u cjelini. Podsjetimo, cijelog se tjedna održavaju događaji povodom obilježavanja Dana srednjoškolaca i studenata. 

>>Mladi aktivisti Varaždina predstavili kreativan program za tjedan srednjoškolaca i studenata

Na događaju su nazočili zamjenik župana Alen Kišić s kojim su učenici raspravljali o aktualnim temama. Nakon simulacije, učenici su s gradonačelnikom Ludbrega Dubravkom Bilićem i dogradonačelnikom Hrvojem Kovačem iz Lepoglave proveli dan kao gradonačelnici. Tom su prilikom upoznali proces donošenja odluka unutar gradova, ovlasti gradonačelnika i njihove svakodnevne obaveze. 

- Pozdravljam ovu inicijativu i mislim da je vijeće srednjoškolaca na županijskoj razini jako dobro krenulo jer otvaraju teme koje se tiču isključivo njihove svakodnevice, rekao je zamjenik župana Alen Kišić.

Lovro Lukavečki, predsjednik Učeničkog vijeća Varaždinske županije poručio je:

- Sve aktivnosti su usredotočene na to da se glas mladih čuje, dodavši da se mora potaknuti kreativnost mladih ljudi. 

Komentari