VIDEO: Kako je izgledala Dravantura 2011

Objavljeno: 16.09.2011. 09:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Kao kruna ovogodišnjoj Dravanturi, trodnevnoj edukativno - ekološkoj i kamping manifestaciji koja se krajem lipnja održavala na Dravi, snimljena je videoreportaža koja u 7 minuta sažima akcije, radionice i edukacije u kojima su sudjelovali sudionici i organizatori Dravanture.

Riječ je o trodnevnom druženju koje je započelo ekološkom akcijom čišćenja dravske obale od plastičnih boca, željeza i ostalog smeća, a nastavilo se radionicama kroz koje su sudinici sakupljali znanje i vještine za boravak u prirodi.

- Ove godine nešto se smanjilo smeća po Dravi je su ljudi postali osvješteniji prema prirodi i sve više ih se brine za nju - rekao je Nikola Želimorski, organizator ovogodišnje Dravanture.

U sklopu Dravanture održana su i predavanja o važnosti i ljepoti naših rijeka, a sudionici su se kroz nekoliko radionica upoznali sa vještinama luka i strijele, bacanja noževa, izradom improviziranih zaklona za koje su čak i konopac pleli ručno te izradom čamca kakvim su naši davni preci krotili Dravu.

Kako je bilo i koja su sve nova znanja i vještine ponijeli kući, pogledajte u videu:

Komentari