dobio 'šipak'

Dečko iz Družbinca, Vlado Košić proglašen je antikomunikatorom godine zbog širenja mržnje i netrpeljivosti

Objavljeno: 20.02.2018. 10:09

Zadnja izmjena: 20.02.2018. 13:16

I ove je godine stručni žiri dodijelio nagradu 'Šipak' za anitkomunikatora godine, a ova 'laskava' titula pripala je našem domaćem dečku iz Družbinca, sisačkom biskupu Vladi Košiću kojem se zamjera njegova specifična komunikacija i izjave kojima širi mržnju i netrpeljivost.

U vezi dodjele ove nagrade izjasnio se predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a Krešimir Macan.

- Ovogodišnji posao žiriju nije bio lak. U hrvatskom smo javnom prostoru skupili dosta primjera loše komunikacije. Neke su mane u odnosima s javnošću lošim komunikatorima zajedničke, a neke specifične. Većina ih ne gaji otvorenu komunikaciju, a ne snalaze se ni s novim komunikacijskim alatima. Sisački biskup Vlado Košić za to je nabolji primjer - kazao je Macan

Žiri je utvrdio da sisački biskup širio netrpeljivost, pa čak i mržnju prema nekim političkim i društvenim skupinama, a to čini u propovijedima, medijskim istupima te na društvenim mrežama, a cijela priča ima dodatnu težinu kada stiže od osobe Košićeva položaja.

- Ne samo da takvim izjavama nije doprinosio izgradnji kulture javnog dijaloga u Hrvatskoj, već upravo suprotno – slao je poruke koje su bile u suprotnosti s misijom, vizijom i temeljnim vrijednostima vlastite organizacije - katoličke crkve. Uz napade na homoseksualce, migrante, pobačaj i medicinski potpomognutu oplodnju, prozivao je i mlade zbog odlaska iz Hrvatske u inozemstvo te ih optuživao za pomodarstvo i dezerterstvo, a dotaknuo se i potrebe za lustracijom u javnim službama - prenio je Macan obrazloženje žirija

Zanimljiva je informacija da je, u želji da se komuniakcija biskupa Košića poboljša, HUOJ  bez naknade stavio na raspolaganje najbolje hrvatske komunikacijske stručnjake pa ćemo nagodinu vidjeti hoće li naš biskup usvojiti lekciju o komunikacijskim vještinama.

 

 

Komentari