Vrhunski modni dizajneri u Varaždinu i Ludbregu

Objavljeno: 25.02.2011. 15:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

U sklopu projekta Fashion.hr Industrija dvije ugledne modne kompanije s područja Varaždinske županije dobile su priliku surađivati s vrhunskim hrvatskim modnim dizajnerima. Varaždinsku županiju u četvrtak su tako posjetila čak tri vrhunska dizajnera, Ana Marija Ricov, Juraj Zigman i Robert Sever.

Ana Marija Ricov za ugledni dječji brand Bambi izradila je kolekciju dječjih cipelica, a Juraj Zigman kolekciju dječje odjeće. Oboje su u četvrtak ujutro posjetili pogon tvrtke u Jalkovečkoj ulici kako bi vidjeli kako napreduje proizvodna realizacija njihovih kreativnih zamisli.

Pri dizajniranju morali su uzeti u obzir neke specifičnosti koje donosi industrijska proizvodnja, a pogotovo činjenicu da stvaraju proizvod koji je namijenjen djeci. Direktorica tvrtke Bambi Ariana Pomper naglasila je da su u tome i uspjeli dodavši da su jako zadovoljni suradnjom sa mladim dizajnerima.

Kolekcija Ane Marije Ricov i Juraja Zigmana za Bambi bit će predstavljena na prvom hrvatskom sajmu mode Dove Fashion.hr

Dječji brand Bambi je inače osnovan 1988. godine u Varaždinu kao obiteljska tvrtka koja danas zapošljava oko 200 djelatnika, a sve ključne funkcije u tvrtki su obiteljski pokrivene. U više od 23 godine postojanja Bambi je nagrađen brojnim nagradama za uspješno poslovanje. Uvršten je među vodeće tržišne marke u Hrvatskoj, a uspješno se širi i na inozemna tržišta. Godišnje na tržište plasiraju oko 200 novih modela, a sada će ih s novim dizajnerskim linijama biti i više.

Robert Sever dizajnirao torbe za ludbreški San Peter

U sklopu projekta Fashion.hr Industrija Varaždinsku je županiju u četvrtak posjetio i jedan od najpoznatijih hrvatskih modnih dizajnera nove generacije Robert Sever. Sever naime već godinu dana surađuje s ludbreškom tvrtkom San Peter, inače vodećim hrvatskim proizvođačem kožne galanterije.

Sever je za San Peter dizajnirao kolekciju ženskih modnih torbi za sezonu jesen/zima, a u četvrtak je u pogonu tvrtke San Peter osobno nadgledao proizvodnju.

San Peter je inače osnovan 1989. godine. Trenutno zapošljavaju oko 50 ljudi no ove godine planiraju proširiti proizvodnju i zaposliti još stručnih zaposlenika. Svoje proizvode, ženske modne torbe, muške poslovne torbe, novčanike, remenje i ostalu kožnu galanteriju, plasiraju preko čak 200 prodavaonica u Hrvatskoj, a izvoze i na tržišta Švedske, Njemačke, Češke, Slovačke, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Več godinama izlažu i na sajmu MITEL, specijaliziranom sajmu modnih torbi u Milanu s elitom komercijalnih brandova.



Komentari