Zaključen proces bratimljenja DVD-a Višnjica i PGD-a Stari trg pri Ložu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 11.02.2015. 17:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: DVD Višnjica

Izvor: galerija-images/DVD Visnjica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica održalo je 64. redovitu izvještajnu Skupštinu na kojoj je zaključen proces bratimljenja s Prostovoljnim gasilskim društvom Stari trg pri Ložu...

Naime, nakon potpisivanje povelje o bratimljenju u Starom trgu pri Ložu, povelja je potpisana i u Višnjici, pred članovima DVD-a Višnjica i brojnim gostima koji su nazočili Skupštini. Iako udaljena, navedena društva imaju odličnu suradnju koja je potaknula i jedinice lokalne samouprave – Grad Lepoglavu i Općinu Loška dolina da se krajem prošle godine također pobratime.

Uz predsjednike Društva Gorana Hočuršćaka i Franju Bukovca te zapovjednike Stjepana Križanca i Roka Strlea povelju su potpisali i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač ispred Grada Lepoglave te načelnik općine Loška Dolina Janez Komidar.
Na Skupštini je podneseno izvješća o radu za proteklu godinu u kojoj su višnjički vatrogasci intervenirali 16 puta. Između ostalog, višnjički su vatrogasci u 2014. godini intervenirali gaseći požar stambenog i gospodarskog objekta te zajedno s Hrvatskom gorskom službom spašavanja tragali za nestalom osobom, pružali ispomoć DVD-u Lepoglava za vrijeme poplave te gasili požare niskog raslinja koje su prouzročili neoprezni građani.
U protekloj je godini 17 članova Društva uspješno završilo osposobljavanje za vatrogasca, dva člana osposobljeni su za vatrogasnog dočasnika dok je zapovjednik Društva uspješno završio osposobljavanje za vatrogasnog časnika te položio ispit za voditelja vatrogasne intervencije s posebnim ovlastima.

- Samo osposobljen i opremljen vatrogasac može uspješno odrađivati intervencije i spašavati ljude i imovinu – istaknuo je predsjednik Društva Goran Hočuršćak čestitavši muškoj i ženskoj natjecateljskoj ekipi, kao i najmlađim članovima Društva, na prošlogodišnjim ostvarenim rezultatima – prvom mjestu na pokretnoj vatrogasnoj vježbi, dvama drugim mjestima na Kupu Dragutina Medveda i prvom mjestu na dječjoj sigurnosnoj olimpijadi u Sloveniji.

Među aktivnostima koje višnjički vatrogasci žele odraditi u ovoj godini, uz one vatrogasne, u planu je uređenje vatrogasnog doma, odnosno izgradnja fasade i postavljanja nove stolarije s ciljem povećanja njegove energetske učinkovitosti.
U taj se projekt krenulo u suradnji s Gradom Lepoglavom, a sredstva se planiraju osigurati kroz natječaje resornih ministarstava.
- Dobro je što razmišljate i djelujete projektno i što želite, nakon što ste ga izgradili, ovaj dom urediti planski, u suradnji s Gradom Lepoglavom. Drago mi je da kao načelnik stožera znam da na području grada Lepoglave imamo vatrogasne snage, kojima pripadaju i višnjički vatrogasci, spremne uspješno intervenirati. Svoju ste spremnost potvrdili tijekom prošlogodišnjih poplava, ali i na drugim intervencijama koje ste uspješno odradili - rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.
Ispred Gradskog vijeća grada Lepoglave višnjičke je vatrogasce pozdravio njegov predsjednik Robert Maček.
- Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj mladih članova Društva. Oni su garancija budućnosti i opstanka Društva – rekao je Maček i najavio daljnju gradsku potporu DVD-u Višnjica.
A na Skupštini je u članstvo DVD-a Višnjica primljeno devet novih članova, dok su onim starijima uručena priznanja za višegodišnji rad. Tradicionalno je proglašen i najvatrogasac DVD-a Višnjica u prošloj godini. Titula je pripala Mladenu Galincu.
{gallery}DVD Visnjica{/gallery}

Komentari