Započeli radovi na rekonstrukciji raskrižja u Gospodarskoj u Varaždinu

Objavljeno: 28.05.2015. 12:25

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 10:15

Foto: Siniša Sović

U Gospodarskoj ulici u Varaždinu danas su započeli radovi na rekonstrukciji raskrižja kod Bauhausa i Lidla, a dosadašnji pomoćni rotor zamijenit će se pravim.

Početne radove na gradilištu obišli su danas gradonačelnik Goran Habuš i načelnik PU varaždinske Darko Jurčec. Projekt izgradnje rotora u Gospodarskoj ulici dio je Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. Ministarstvo unutarnjih poslova financira ga u većem dijelu, s 1,3 milijuna kuna, a Grad Varaždin s 240 tisuća kuna. U posljednjih devet godina ovo je šesti zajednički projekt MUP-a i Grada.

- Nacionalni program sigurnosti prometa na cestama nam daje priliku da se kandidiramo, da kao policija obrazložimo koja su to opasna mjesta i koja bi poboljšanjem stekla veću sigurnost i bolje funkcioniranje u prometu, a tu je onda i potpora lokalne samouprave koja dijelom projekt sufinancira. Mislim da je ovo dobar primjer takve suradnje. Ovo raskrižje, prije postavljanja pomoćnog rotora, bilo je dsta rižično. Godišnje je bilo deset prometnih nesreća. Nakon postavljanja pomoćnog rotora nije više bilo takvih prometnih nesreća - rekao je načelnik policije.

U planu je još nekoliko projekata kojima bi se poboljšla sigurnost na cestama, kao primjerice križanje Filićeve i Biškupečke u blizini VI. osnovne škole.

- Ima još nekoliko projekata u planu, pripremljena je dokumentacija, pripremljena su i sredstva, samo treba staviti potpise na projekt izgradnje rotora na križanju Filićeve i Biškupečke, blizu VI. osnovne škole. U nekakvoj viziji su i opasna mjesta na jugozapadnoj obilaznici, Gojanec, odnosno Poljana Biškupečka i najveće raskrižje u gradu Koprivnička i Međimurska ulica - rekao je Jurčec.

Radovi će se izvoditi 75 dana, a za to vrijeme vrijedit će posebna regulacije prometa tim dijelom grada. Za strpljenje Varaždince je zamolio varaždinski gradonačelnik.

- Drago mi je da smo nakon godine dana rješavanja pravnih i vlasničkih zavrzlama došli u poziciju da plastični rotor zamijenimo s pravim rotorom. Vrijednost radova je nešto više od milijun i pol kuna, 1,3 milijuna financira Ministarstvo unutarnjih poslova, a 200 i nešto tisuća Grad Varaždin. Dinamika je 75 radnih dana, a ja se nadam da će biti odrađeno i u kraćem roku. Molim Varaždinke i Varaždince i sve one koji dolaze u ovaj dio našeg grada da budu strpljivi dok traju radovi - rekao je Habuš i dodao kako ga veseli što su u posljednje vrijeme pojačane aktivnosti u ovom dijelu grada.

Habuš je komentirao i probleme s križanjem Zagrebačke i Supilove ulice, koje je već tjedan dana u prometnom kaosu zbog toga što ne rade semafori.

- Moram reći da sam jako iznenađen sporošću reakcije nadležnih službi koje su zadužene za to. Tražio sam od Koumnala da se preispita čija je to odgovornost i ako se ukaže da netko tu nije radio svoj posao kako treba onda ćemo trebati mijenjati izvođače radova. Ne može se desiti da jedno od najfrekventnijih raskrižja u gradu bude gotovo sedam dana bez semafora - rekao je Habuš.

Komentari