Završila druga faza uređenja čakovečke Tehničke škole

Objavljeno: 28.11.2011. 09:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Međimurska županija

Završeni su 900 tisuća kuna „teški“ radovi na izgradnji spojnog hodnika koji sada povezuje glavnu zgradu čakovečke Tehničke škole s radionicom škole. Radovi su financirani iz decentraliziranih sredstava.

Novi objekt, osim što osigurava jednostavniju i neposredniju komunikaciju između dva dijela škole, omogućava i lakšu kontrolu učenika jer više ne moraju svako malo izlaziti iz školske zgrade.

Kako je naglasio ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka, izgradnja spojnog hodnika druga je faza projekta adaptacije i dogradnje škole.

U prvoj fazi prije četiri godine izgrađena je nadstrešnica kod ulaza, a treća završna predviđa gradnju manje školske sportske dvorane.

Ravnatelj Blažeka predstavio je i netom završen EU projekt "Izrada novog kurikuluma tehničara za računarstvo prilagođenog promjenama na tržištu rada" koji će rezultirati uvođenjem novog nastavnog programa u sljedećoj školskoj godini.

Na projektu vrijednom 135 tisuća eura pored čakovečke Tehničke škole koja je odradila najveći dio posla sudjelovala je i Tehnička škola "Ban Josip Jelačič" iz Zaprešića te "Elektro in računalniška šola"iz Ptuja.

Komentari