VIDEO: Zbog obilne kiše Plitvica i dalje prijeti, vatrogasci na terenu

Objavljeno: 12.09.2014. 10:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Zoran Stanko

Hrvatske vode - Centar obrane od poplava Varaždin 12. rujna u 8:00 sati donio je rješenje o uspostavi redovnog stanja obrane od poplava na rijeci Plitvici, na branjenom području 20, dionicama A.20.5. i A.20.6.

Iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin javljaju kako se u općini Maruševec, uslijed poplava, na nerazvrstanoj cesti kod osnovne škole pojavilo klizište. Klizište je obilježeno, a cesta je zatvorena za promet.

Dobrovoljna vatrogasna društva u protekla su 24 sata širom županije zbog obilne kiše izlazila na brojne intervencije.

Tako su članovi DVD Podevčevo bili na intervenciji odštopavanja kanala u Podevčevu. Vatrogasci su u Križovljan Cestici, Dravska 2, intervenirali na ispumpavanju vode, a u Hrženici je DVD Hrženica ispumpavao vodu u Varaždinskoj 27. Ispumpavanje vode bilo je potrebno i u Nedeljancu, Vidovcu, Vinici, Sudovčini i Sesvetama Ludbreškim.  

Članovi DVD Leskovec gradili su zečje nasipe u Leskovcu, budući da je zaprijetila rijeka Bednja, dok su zbog podizanja Plitvice zečje nasipe u Vrbanovcu, u Ulici Đ. Banić gradili članovi DVD Martijanec i DVD Vrbanovec. Zečji nasipi podizali su se i u Globočecu Ludbreškom u Cvjetnoj ulici (DVD Ludbreg).

Članovi DVD Ljubešćica izašli su na teren u Ljubešćici zbog izlijevanja potoka iz korita u Ulici Ljuba voda.

Iz Jalkovca nam, pak, čitatelj šalje video snimku nabujale rijeke:

Komentari