Živi zid: Do posljednje kapi znoja borit ćemo se za Brleniće

Facebook - Živi zid

Objavljeno: 12.01.2015. 13:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Za utorak je najavljena deložacija obitelji Varteksove legende Zorana Brlenića, a svoj dolazak najavio je predsjednik udruge Živi zid Ivan Vilibor Sinčić. Istaknuo je da će se on i aktivisti boriti do "posljednje kapi znoja" kako bi spriječili deložaciju obitelji Brlenić...

Bivši nogometaš Varteksa, Zoran Brlenić 2004. godine uzeo kredit u Banci Kovanica.  Otplatio 186,000 kuna, no zbog bolesti supruge i gubitka posla nije ga mogao vraćati. Varaždinski Općinski sud je krajem lipnja prošle godine donio zaključak o ovrsi nad kućom, dvorištem i oranicom Brlenićevih budući da ih supružnici Zoran i Snježana nisu dragovoljno predali Banci Kovanica. Banka je tako kuću kupila na sudskoj dražbi za 300,000 kuna kao ovrhovoditelj.

S obzirom na navedeno, Brlenić nije vlasnik kuće i dvorišta, a prvi pokušaj deložacije u srpnju prošle godine spriječili su aktivisti udruge Živi zid.

Za utorak od 9 sati zakazana je ponovna deložacija obitelji Brlenić, a svoj dolazak najavili su aktivisti Živog zida te njihov predsjednik, Ivan Vilibor Sinčić.

- Dobro smo upoznati sa situacijom obitelji Brlenić. Ova kuća je njegov dom i dužnost nam je da se solidariziramo s njim te spriječimo deložaciju. Ništa se ne može predvidjeti, no borit ćemo se do posljednje kapi znoja da spriječimo deložaciju - rekao je Sinčić.

Komentari