ŽO HDZ o gašenju dopisništva Večernjaka: Sramotna šutnja vladajućih

Objavljeno: 14.01.2015. 12:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Na gašenje dopisništva Večernjeg lista u Varaždinu reagirala je i Županijska organizacija HDZ-a Varaždinske županije.

Kako navode u svom priopćenju, ogorčeni su šutnjom vladajućih stranaka zbog najnovije "medijske izolacije" Varaždina i Varaždinske županije u javnom medijskom prostoru Republike Hrvatske.

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Županijska organizacija HDZ Varaždinske županije izražava svoju najdublju ogorčenost šutnjom vladajućih stranaka u povodu najnovije "medijske izolacije" Varaždina i Varaždinske županije u javnom medijskom prostoru Republike Hrvatske. Nakon što je bez ikakve reakcije županijskih i gradskih čelnika prije mjesec dana iz Varaždina "nestalo" dopisništvo, odnosno, regionalni studio HRT, sada je ista sudbina snašla i Dopisništvo Večernjeg lista, koje je bilo jedno od najdugovječnijih takvih dopisništava ovog dnevnika u Republici Hrvatskoj.

Varaždinsko dopisništvo Večernjeg lista u proteklih više od pola stoljeća imalo je vrlo važnu ulogu u svakodnevnom informiranju i otvaranju demokratskih procesa u ovom dijelu Hrvatske, a može se reći da je i postalo jednom od važnih kulturnih institucija grada i županije. Tim više čudi što, kao i u slučaju HRT-a, vladajuće strukture olako prelaze preko takvih odluka Uprave Večernjeg lista.

Mi u HDZ-u nismo uvijek bili zadovoljni onim što se objavljivalo na regionalnim stranicama Večernjeg lista, često se pisalo i na štetu naše stranke ili nam se nije otvarao prostor za koji smo smatrali da ga zaslužujemo, ali smo uvijek poštivali i podržavali uređivačku politiku, ne miješajući se u novinarski posao, smatrajući da ga svatko radi profesionalno i po savjesti. Vladajući Kukuriku partneri, pak, izgleda da su zadovoljni što se medijski prostor Varaždinske županije sustavno osiromašuje i devastira, a u medije onda dospijevaju samo teme koje oni nameću i plaćaju putem različitih PR agencija.

Predsjednik ŽO HDZ
Anđelko Stričak, mag.oec.

Komentari