ZŠUGV i HOO: Nova oprema za održavanje sportskih terena

Objavljeno: 28.08.2014. 18:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ZŠUGV

Izvor: galerija-images/Nova oprema - Zajednica sportskih udruga Grada Varazdina i HOO

Kako bi poboljšala održavanje 136.000 m2 travnatih sportskih terena na objektima kojima upravlja, Zajednica športskih udruga Grada Varaždina (ZŠUGV) ove je godine kandidirala program "Nabavka traktorskih kosilica za uređivanje travnatih terena" u programu "Aktivna zajednica" Hrvatskog olimpijskog odbora.

Hrvatski olimpijski odbor odobrio je predloženi program vrijedan 110.000 kuna, u kojem HOO i ZŠUGV sudjeluju svaki s polovicom iznosa. Kupljene su tri kosilice, prikolica, razbacivač gnojiva i valjak. Na primopredaji kosilica bio je pomoćnik glavnog tajnika u Uredu za programe lokalnog športa Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, koji je istaknuo da HOO, osim o vrhunskom sportu, brine i o razvoju sporta u lokalnim sredinama, prije svega djece i mladeži.

-Nabavka nove opreme doprinijet će stvaranju boljih uvjeta za bavljenje sportom u Varaždinu – mišljenja je Krajač.

Predsjednik ZŠUGV-a Goran Vučetić naglasio je da je nabavka nove opreme samo jedan od programa koje je Zajednica prijavila i dobila sredstva. Prema njegovim riječima, u posljednjih je nekoliko godina putem sličnih programa nabavljena oprema vrijedna više od milijun kuna. Ujedno je istaknuo dobru suradnju s HOO na ovakvim programima.

- Zajednica športskih udruga Grada Varaždina ovime želi klubovima, koji treniraju na objektima kojima upravlja ZŠUGV, omogućiti još bolje trenažne i natjecateljske uvjete – zaključio je Vučetić.

Nabavka novih kosilica samo je jedan od projekata ZŠUGV-a. Na prijedlog Zajednice, Odbojkaški klub Varaždin Volley kandidirao je u programu Hrvatskog olimpijskog odbora "Od športske škole do olimpijskih igara" čija je svrha poticanje razvoja športa u zajednicama. Program se provodi u suradnji sa športskim zajednicama koje prate i podupiru unapređenje rada s djecom u športskim klubovima. HOO dodjeljuje inicijalnu novčanu potporu onim športskim klubovima koji planski provode aktivnosti usmjerene na poticanje razvoja športa. OK Varaždin Volley ostvario je potporu HOO-a u iznosu od 50.000 kuna namjenjenih za športsku opremu i rekvizite.

{gallery}Nova oprema - Zajednica sportskih udruga Grada Varazdina i HOO{/gallery}

Komentari