Župan Štromar primio počasnog hrvatskog konzula u Krakowu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 11.02.2015. 10:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači utorak je upriličen prijem za počasnog konzula Republike Hrvatske u Krakowu Pawela Wlodarczyka kojeg su primili župan Varaždinske županije Predrag Štromar i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Jelena Zrinski Berger.

Župan Štromar je konzula upoznao s osobitostima Županije, njenim gospodarskim i turističkim potencijalom, aktualnim projektima, planovima za budućnost te ulagačkom klimom.

Počasni konzul u Krakowu Pawel Wlodarczyk podijelio je sa županom iskustva na koji način su u Poljskoj iskorištena sredstva iz europskih fondova, ali i obratio pažnju na najčešće prepreke u obračunavanju projekata, odnosno koji sve faktori mogu utjecati na obvezu vraćanja dobivenih sredstava. Također, konzul je iznio ideju o organizaciji susreta u Krakowu na kojem bi se povezalo gospodarske i političke subjekte iz sjeverne Hrvatske i Poljske.

Župan Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo posjetom te naveo niz prednosti ovakve suradnje.

- Dugogodišnja praksa i iskustvo poljskih jedinica lokalne i regionalne samouprave i njihovih poduzetnika u korištenju nacionalnih i europskih fondova te prijenos znanja zasigurno su prednost u povezivanju Županije s ovom državom i njezinim regijama – zaključio je župan Štromar.

Uz počasnog konzula prijemu je prisustvovao direktor marketinga grupacije Control Process iz Krakowa Mateusz Franczak, koji je predstavio konkretne primjere i realizirane projekte pomoću europskih sredstava poput izgradnje elektrana, plinovoda, pročistača otpadnih voda kao i gospodarenja otpadom.

Komentari