Županijski timovi za prevenciju nasilja održali godišnji sastanak

Objavljeno: 28.03.2015. 16:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: MUP

Prvi godišnji sastanak predstavnika i predstavnica Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama i Županijskih timova za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama za područje središnje i sjeverozapadne Hrvatske održan je u Ravnateljstvu policije...

Članice Nacionalnog tima Helenca Pirnat-Dragičević, Anita Matijević, Sabina Morosini Turčinović, Ingrid Jurela Jarak, Ivana Biljan, Ivanka Taskov i Sanja Sarnavka u pozdravnim govorima osvrnule su se na djelovanje Nacionalnog tima u pojedinim resorima.

Predsjednica Nacionalnog tima Branka Žigante Živković iznijela je aktualnosti u izmjenama zakonodavnog okvira u području obiteljskog nasilja. Voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber prezentirala je preventivne aktivnosti koje policija provodi u suzbijanju nasilja u obitelji, nasilja prema ženama i nasilja među djecom, osobito kroz nacionalni preventivni projekt "Živim život bez nasilja".

Načelnica Samostalnog sektora za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa Nikica Hamer Vidmar prezentirala je Direktivu o uspostavi minimalnih standarda prava, podrške i zaštite žrtava kaznenih djela.

Potpredsjednica Nacionalnog tima Renata Odeljan ukazala je na potrebu dosljedne provedbe Protokola o postupanju u slučajevima zlostavljanja i zanemarivanja djece.

Predstavnici Županijskih timova Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Virovitičko-podravske i Zagrebačke županije i grada Zagreba prezentirali su rad svojih timova u proteklom razdoblju.

Komentari