Županijsko vodstvo položilo vijence povodom Dana županije

Objavljeno: 08.09.2014. 13:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: Polaganje vijenaca na varaždinskom groblju

Povodom Dana Varaždinske županije koji se svake godine obilježava 8. rujna, na Blagdan Male Gospe, izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Predrag Štromar, njegovi zamjenici Alen Kišić i Alan Košić te predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić te Zlatan Mošmondor položili su vijenac i zapalili svijeću kod središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu u spomen na sve preminule građane Varaždinske  županije.

Pozivajući prisutne na minutu šutnje župan Štromar je naglasio kako je ovo prigoda da se prisjetimo i svih poginulih branitelja s područja Varaždinske županije. Prije polaganja vijenca kod središnjeg križa, županijsko izaslanstvo položilo je aranžman i zapalilo svijeću na grobu pokojnog župana dr. Marijana Mlinarića.

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije danas će biti održana i svečana sjednica  Županijske skupštine.

Sjednica će se održati s početkom u 18 sati u gledalištu HNK u Varaždinu. Na svečanoj sjednici bit će uručene i nagrade Varaždinske županije u 2014. godini, a važno je istaknuti kako je Županijska skupština Varaždinske županije na sjednici održanoj 30. lipnja ove godine donijela Odluku o javnim priznanjima u 2014. godini, kojom je dodijelila nagrade zaslužnim građanima i pravnim osobama.

Tako ove godine nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dobiva tvrtka Grafičar d.d. iz Ludbrega te muzikologinja i diplomatkinja dr.sc.Zdenka Weber. Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobiva HAZU-Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, a istu nagradu, ali kao pojedinac, dobiva izbornik Hrvatske hrvačke reprezentacije mr.sc. Alen Runac. Nagradu za životno djelo dobio je dugogodišnji aktivan dužnosnik u vatrogastvu Zvonko Biškup.

Svečanoj sjednici će nazočiti i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova prof.dr.sc. Vesna Pusić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Komentari