funkcionalno spajanje

eTV - Grad Ludbreg i tri susjedne općine zajedno će obavljati ove poslove

Objavljeno: 07.07.2023. 14:14

Zadnja izmjena: 07.07.2023. 14:30

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić danas je predstavio zajedničko obavljanje poslova javne nabave i poslove pripreme i provedbe razvojnih projekata Grada Ludbrega s općinama Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Naime, kako je rekao Bilić, Gradsko vijeće Grada Ludbrega još je u studenom 2014. godine donijelo odluku o zajedničkom obavljanju poslova poljoprivrednog i komunalnog redarstva s općinama Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Mali Bukovec, nakon čega se pristupilo sklapanju Sporazuma.

S obzirom na višegodišnju pozitivnu praksu i iskustvo u zajedničkom obavljanju poslova poljoprivrednog i komunalnog redarstva, predlaže se proširenje suradnje između jedinica lokalne samouprave i na drugim područjima, odnosno u obavljanju i drugih poslova za koje postoje potreba i interes.

- Mislimo da je to funkcionalno spajanje dobar put, dobar početak. Za sad se nitko u Hrvatkoj još nije odlučio na pravo spajanje općina ili općina i gradova zato što to iziskuje referendum i ozbiljan politički napor. Međutim, ovo funkcionalno spajanje je prvi korak da zajednički razimo za naše građane, a možda se u budućnosti pojedine općine odluče međusobno i spojiti kako bi stekle veće financijske kapacitete - rekao je Bilić

Komentari