30.000 posjetitelja

eTV - 'Ove godine Sajam cvijeća u Ludbregu na šest lokacija uz čak 33 glazbena nastupa'

Objavljeno: 04.04.2024. 15:08

Zadnja izmjena: 04.04.2024. 15:08

Foto: Lidija Filipović

Proljetne aktivnosti u Ludbregu nastavljaju se i dalje, nadolazećeg vikenda održat će se Wine and walk, a prvi svibanjski vikend rezerviran je za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi koji će ove godine imati dodatni sadržaj - blues festival.

Naime, kako su danas najavili gradonačelnik Dubravko Bilić te Petra Međimurec, direktorica TZP Centar svijeta, kroz Welcome spring festival promoviraju se sve sportske aktivnosti povezane uz prirodu: biciklizam, trčanje, veslanje, planinarenje i druge sportove kako bi se djecu i mlade privuklo na bavljenje sportom i boravak u prirodi. "Wine and walk" održat će se ovog vikenda u subotu, a sudionike očekuje šetnja od 12-ak kilometara. Također, Bilić je istaknuo kako Sajam cvijeća posjeti oko 30 tisuća posjetitelja, a zadnjih nekoliko godina ona se održava na prostoru Otoka mladosti.

- Priča koja dolazi početkom svibnja tradicionalno je Sajam cvijeća, a ove godine u sklopu njega idemo s blues festivalom koji će možda na najbolji mogući način ispričati priču o cvijeću, njegovoj ljepoti, ali i glazbi - rekao je Bilić.

'Sajam na šest lokacija'

Ove godine tako posjetitelje čeka izložba cvijeća s izlagačima iz cijele Hrvatske, zatim Dječji cvjetni korzo za najmlađe, izložba minijaturnog drveta, prezentacija tradicijskih i lokalnih proizvoda te popratni eno-gastro i zabavni sadržaji. Sve planirano održava se od 2. do 5. svibnja 2024. godine u Centru svijeta.

- Po ovom festivalu naš cijeli mali grad postaje jedna velika pozornica na otvorenome. Imat ćemo šest lokacija, imat ćemo 25 izvođača te ukupno 33 blues nastupa. Budući da je blues festival, imat ćemo bogat glazbeni program "Flora and Amp", odnosno "Blues Centrum Mundi", a koji će biti nadogradnja našeg već tradicionalnog 27. po redu sajma cvijeća Flora Centrum Mundi - dodala je Međimurec.

Komentari