dan škole

eTV - Srednja škola Novi Marof slavi svoj dan: '11 uspješnih godina je iza nas'

Objavljeno: 27.03.2024. 13:21

Foto: Boris Matijašec/Lidija Filipović

Srednja škola Novi Marof danas je, na sam dan rođenja novomarofskog slikara Ivana Rabuzina u Kulturnom centru, obilježila Dan škole.

Ravnatelj škole Nikola Žganec istaknuo je kako je danas nenastavni dan, a za učenike i nastavnike je pripremljen poseban program.

- 27. ožujka Srednja škola Novi Marof slavi svoj dan. Ovo je 11. obljetnica naše škole. Danas je nenastavni dan za učenike, ali uz predavanje veleposlanika Garya Korena iz Izraela sigurno će naši učenici i djelatnici imati puno toga za naučiti. Htio bih istaknuti da je obilježavanje 11. obljetnice Srednje škole Novi Marof dio projekta Odgoja i obrazovanja u sklopu Varaždinske županije – objasnio je.

Predavanje izraelskog veleposlanika Garya Korena bilo je o Izraelu, geografskom položaju, prirodnim obilježjima i znamenitostima zemlje. Po završetku predavanja za učenike je organizirana video projekcija meksičkog filma Christophera Zalle „Radikalno“, temeljena na stvarnoj priči.

'Škola s prosperitetom'

Dan škole učenicima i nastavnicima čestitao je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Čestitam dan škole našoj Srednjoj školi. 11 godina je iza nas, uspješna srednja škola, koja se pokazala kroz ovih 11 godina kao škola sa prosperitetom i drago mi je da je prepoznata od naših učenika. Hvala ambasadoru na jednom lijepom predavanju i upoznavanju naših učenika, učitelja i svih nas sa državom Izrael, koje su njihove specifičnosti, što je to država Izrael. Nije predavanje bilo bazirano na dnevno-političkim problemima, nego više malo o povijesti, o sadašnjosti – rekao je.

 

Komentari