član uprave hrvatskih cesta

Leverić: Podravska magistrala nije 'ficlek', ima 340 kilometara i razvija se po fazama

Objavljeno: 01.07.2023. 09:17

Zadnja izmjena: 01.07.2023. 09:31

Član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić izjavio je da je Podravska magistrala vrlo bitan projekt, da ona nije samo 'ficlek' u Varaždinskoj županiji, nego se proteže 340 kilometara od granice sa Slovenijom do Iloka te da ga razvijaju po fazama.

Reagirao je tako na izjavu saborske zastupnice SDP-a Barbare Antolić Vupore za eTV kako je Podravska magistrala važna za Varaždinsku županiju podjednako kao i brza cesta, čija je izgradnja pokrenuta.

- Podravska magistrala je cesta dužine 340 kilometara, koja počinje od bivše granice sa Slovenijom do Iloka - rekao je Leverić za eTV. Po njegovim riječima, Hrvatske ceste taj projekt razvijaju po fazama i različitim dijelovima, pa tako primjerice dio te magistrale između Nuštra i Vukovara ove godine ide u javni natječaj, za zaobilaznicu Hrašćice, Sračinca, Petrijanca izrađuje se studija utjecaja na okoliš, za zaobilaznicu Koprivnice također se izrađuje studija utjecaja na okoliš i bit će natječaj za dokumentaciju do lokacijske dozvole. 

Sve faze projekta idu u dobrom smjeru, ocijenio je Leverić. - Podravska magistrala nije mali ficlek samo u Varaždinskoj županiji nego cjelokupni projekt, i vrlo je bitan, i Hrvatske ceste su krenule u razvoj tog projekta po fazama te on sigurno nije zapostavljen - ustvrdio je.

Komentari