Međunarodna radionica

eTV - Varaždin i Agencija Sjever DAN s inozemnim partnerima o urbanoj mobilnosti

Objavljeno: 05.03.2024. 12:19

Zadnja izmjena: 05.03.2024. 16:05

Foto: Boris Matijašec / Lidija Filipović

Na danas započetoj trodnevnoj međunarodnoj radionici u sklopu projekta PopUpUrbanSpaces, predstavnici Grada Varaždina i Sveučilišta Sjever s partnerima iz devet europskih regija iz Italije, Slovenije, Austrije, Mađarske, Poljske i Njemačke razmijenit će iskustva i održati prezentacije o urbanoj mobilnosti.

 Konkretno, razmijenit će iskustva o promjenama u ponašanju građana u prometu, pametnim i održivim oblicima urbane mobilnosti te aktivnom uključivanju građana u testiranje inovativnih zelenih pristupa i digitalnih tehnologija, izvijestili su iz Grada Varaždina.

 Ukupna vrijednost tog projekta je 2,29 milijuna eura, od čega je Gradu Varaždinu namijenjeno 190 tisuća, a financiran je iz programa Interreg Central. U sklopu projekta sudionici će se baviti reakcijama građana kada se ograničava promet automobilima djelomično ili u cijelim ulicama. 

 - U sklopu projekta, Ulica Augusta Šenoe koja je dijelom zatvorena za promet automobilima dobit će dodatne module, drvene konstrukcije sa zelenilom kojima će se ozelenjeti ta javna površina namijenjena pješacima i biciklistima – najavio je direktor Razvojne agencije Sjever DAN, Željko Bedeković.

Komentari