VIDEO/FOTO: Pred zatečenim Varaždincima pokojnik živ i zdrav izašao iz lijesa

Objavljeno: 06.06.2015. 18:25

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 08:29

Foto: Nikola Kokotec

Viši predavač na Sveučilištu Sjever Mario Periša održao je u galerijskom centru Varaždin u subotu drugi dio performansa  pod nazivom “Selfie: Camera Obscura jest Camera Lucida“, pred tridesetak znatiželjnika ...

>>Selfie: Performans o fotografskom ludilu u Varaždinu

Performans je održan kao uvod u 14. dane performansa koji će se održati od 11. do 14. lipnja u našem gradu. Periša je u Varaždin za potrebe performansa morao transportirati neobične rekvizite.

- Za izvedbu performansa „Ja sam onaj koji jesam“ scenu opremam i mrtvačkim sandukom. Ispala je totalna fora jer sam drveni lijes vozio Zagrebom u privatnom automobilu i moji sugrađani su me u čudu gledali – kaže umjetnik koji nije prvi put u Varaždinu legao u lijes pred publikom.

Ma kakvi! Umro sam i oživio lani pred blagdan Svih svetih, izjavio je Periša dodavši kako je puno bolji osjećaj kada mrtvački sanduk nema podstavu.

- To je moj doživljaj, ali priznajem da lijeganje u takav kovčeg djeluje na mene emotivno i dosta me psihički iscrpljuje – veli Periša.

Inače, ovom osebujnom umjetniku i „pokojniku“ u međuvremenu je narasla brada te je znatiželjnoj publici i nama, danas izgledao puno više živ nego mrtav: 

Komentari