Međunarodni dan ruralnih žena

Foto - Maruševčanki Mirjani Podbojec priznanje za "Žensku kreativnost u ruralnom životu”

Objavljeno: 14.10.2023. 17:58

Zadnja izmjena: 14.10.2023. 18:19

Pobjednica ovogodišnjeg natječaja "Ženska kreativnost u ruralnom životu 2023." je Mirjana Podbojec iz Maruševca, kojoj je danas dodijeljeno prigodno priznanje Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije.

Naime, u organizaciji Povjerenstva i Županijskog saveza poljoprivrednih udruga, a povodom Međunarodnog dana ruralnih žena koji se svake godine obilježava 15. listopada, ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu održano je prigodno obilježavanje na kojem su građanima ponuđene tradicionalne delicije, najfiniji kolači iz svih dijelova Varaždinske županije, zatim sarma spravljena od Varaždinskog zelja, krvavice te druge delicije koje su pripremile vrijedne i kreativne seoske žene s područja Varaždinske županije. 

 Uz Podbojec, na natječaj su bile prijavljene i Štefica Bizek iz Lepoglave, Anica Bistrović iz Nedeljanca, Bernarda Plantak iz Sračinca, Marija Milak iz Svetog Đurđa, i Nadica Mikulić iz Svetog Đurđa. 

Stričak pohvalio tradicionalnu manifestaciju

Kako je priopćeno iz Županije, priznanja su dodijelili te obišli štanodve varaždinski župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, potpredsjednik Povjerenstva za ravnopravnost spolova Nino Ivanuša u društvu pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubice Božić,  pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutina Vinceka te predsjednice Županijskog saveza poljoprivrednih udruga  Marije Cafuk.

Stričak je pohvalio tu tradicionalnu manifestaciju te je čestitao Međunarodni dan ruralnih žena.

- Međunarodni dan ruralnih žena obilježava se kako bi se stavio naglasak na sve te vrijedne žene, koje osim svakodnevnih poslova imaju i jednu zadaću a to je da brinu o našoj tradiciji i običajima da se ne zaboravi. Stoga me zaista veseli da je na Franjevačkom trgu ovoliko štandova i da se na ovaj dan predstavilo toliko udruga i žena. Čestitam im na tome i kao i dosad i nadalje će imati podršku Varaždinske županije – rekao je župan Stričak.

Komentari