Počast poginulim braniteljima

Foto - Tradicionalna biciklijada pripadnika posebne jedinice PU Varaždin prema Vukovaru

Objavljeno: 09.09.2023. 20:01

Zadnja izmjena: 09.09.2023. 20:07

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnice Varaždinske županije organiziralo je poseban ispraćaj pripadnicima Posebne jedinice PU Varaždin, koji su po šesti put krenuli na biciklima na put dug 300 kilometara prema Vukovaru. 

Ta tradicionalna biciklijada održava se povodom odlaska posebne jedinice PU Varaždin na izvršenje zadatka obrane Grada Vukovara i istočnog dijela Republike Hrvatske, a ove godine išli su Antun Vešligaj, Tomislav Horvat, Tihomir Šaško i Marijan Koščak, koji će taj put prevaliti u jednom danu, ističe se u današnjem priopćenju Varaždinske županije. 

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, istaknuo je kako javnost puno toga vezanog za Domovinski rat još ne zna. Pa tako, između ostalog, kada je u županiji boravilo izaslanstvo Hercegbosanske županije, došli su do brojke od 58 poginulih pripadnika varaždinske postrojbe u Bosni i Hercegovini.

-  Jedan od najvećih doprinosa varaždinske postrojbe je upravo u obrani Vukovara gdje je 21 pripadnik poginuo, a njih pet još se vode kao nestali. Potom, pet poginulih specijalaca kod pokušaja proboja za Vukovar - rekao je Stričak. Naveo je i da se s područja Varaždinske županije još uvijek traži osam pripadnika PU, dok ukupno Hrvatska traži još uvijek 1806 svojih branitelja i civila nestalih u Domovinskom ratu.

Komentari