Priznanje za kvalitetu

Certifikacijska kuća DNV Adriatica Grupi Vindija svečano je uručila certifikat o kvaliteti proizvoda

Objavljeno: 25.10.2023. 12:35

Zadnja izmjena: 25.10.2023. 12:49

Nakon službene objave u ožujku ove godine, tvrtki Koka, najvećoj peradarskoj kompaniji koja posluje u sklopu Grupe Vindija, sada je i svečano uručen certifikat "PROIZVEDENO BEZ UPOTREBE ANTIBIOTIKA" za ukupno 60 proizvoda, od čega 49 proizvoda pripada poznatom asortimanu Piletine Cekin, dok 11 proizvoda pripada asortimanu Cekin Kids, prvoj domaćoj liniji pilećih proizvoda namijenjenoj za zdravu i kvalitetnu prehranu djece.

Jedan od najvažnijih aspekata procesa certificiranja je ishrana peradi, koja uvelike utječe na sastav mesa i proizvoda, a čija se kvaliteta u Grupi Vindija osigurava vlastitom proizvodnjom stočne hrane u tvornici Blagodar. U proces certificiranja uključen je tim profesionalaca certifikacijske kuće DNV Adriatica d.o.o. koji se pri ispitivanju vodi strogim kriterijima u svakom koraku proizvodnje.

- Ovakve potvrde struke, koje proizlaze iz najstrožih kriterija i temeljitih ispitivanja kvalitete, dokaz su da u našim proizvodnim procesima najviši prioritet predstavljaju upravo sigurnost i zdravstvene odlike naših proizvoda - istaknuo je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave tvrtke KOKA d.d.

Proizvodi brenda Cekin koji nose oznaku "antibiotik free" obuhvaćaju dobro poznate domaće uspješnice od pilećeg mesa, od cijelih pilića do svih ostalih proizvoda iz rasjeka. S druge strane, ovu oznaku nose i proizvodi asortimana Cekin Kids, jedine takve linije proizvoda u Hrvatskoj, koji su proizvedeni od pilećih prsa kao najkvalitetnije kategorije pilećeg mesa i koji su jedinstveni po tome što ne sadrže E-brojeve, konzervanse, aditive, bojila i pojačivače okusa te imaju smanjen udio soli.

- Sama dodjela certifikata značajan je trenutak za Grupu Vindiju i tvrtku Koka d.d. jer predstavlja rezultat predanog rada i potvrdu kontinuirane usmjerenosti na najviše standarde u proizvodnji i kontroli proizvoda, od uzgoja pilića do isporuke naših proizvoda od pilećeg mesa u trgovine diljem Republike Hrvatske. Kao lider u domaćoj prehrambenoj industriji, imamo obvezu i odgovornost neprestano ulagati krajnje napore u kvalitetu i sigurnost naših proizvoda, kako bismo potrošačima pružili samo ono najbolje i najzdravije za njih i njihove obitelji -  zaključio je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindija d.d.

Komentari