loši trendovi

Kircek: 'Očekujemo pad prihoda, drvna industrija je u recesiji'

Objavljeno: 11.12.2023. 08:20

Zadnja izmjena: 11.12.2023. 08:20

Foto: Arhiva

Osnivač i vlasnik tvrtke Kircek iz Ljubešćice, Dragutin Gotić, za Jutarnji list komentirao je krizu njemačkog graditeljstva koja utječe i na domaću drvno-prerađivačku industriju, a na koju upozorava i Hrvatska udruga poslodavaca.

Prema njihovoj anketi čak dvije trećine poduzeća očekuje pad prometa do 40 posto u 2023. Kircek, tvrtka koja se bavi proizvodnjom masivnih drvenih ploča i drvenih elemenata za proizvodnju namještaja, također očekuje isto. 

- Do kraja godine očekujemo značajan pad prihoda. Ali i 2024. bit će nam teško zaraditi novac. Čeka nas mnogo nepoznanica, a optimizma imamo malo - istaknuo je. 

Kako navodi Jutarnji list ukupni prihod Kvirceka prošle godine iznosio je 6,5 milijuna eura, a ove godine očekuju iznos manji za trideset posto.

- Prihod uglavnom ostvarujemo na EU tržištu, a na cijelom kontinentu, kao i u Velikoj Britaniji, industrija je u recesiji. Potražnja je pala svugdje, nitko nije ostao pošteđen. No ipak moram priznati kako je najgore u Njemačkoj, tom motoru cjelokupnog europskog gospodarstva. Očekivali smo da ćemo iduće godine investirati u nove tehnologije, ali recesija u EU sve je promijenila – rekao je Gotić za Jutarnji list.

Komentari