MOL za deset dana objavljuje koliko je dionica Ine kupio

Objavljeno: 16.01.2011. 11:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Idućih će dana Središnje klirinško depozitarno društvo zbrojiti rezultate MOL-ove privatne ponude, a ta mađarska kompanija sukladno zakonima na tržištu kapitala i zahtjevima Hanfe mora pričekati službene rezultate

U idućih deset dana MOL će objaviti koliko je posto dionica Ine uspio otkupiti u svojoj privatnoj ponudi s obzirom na to da je u petak bio njezin zadnji dan, objavio je Domokos Szollar, glasnogovornik te mađarske naftne kompanije.

Idućih će dana Središnje klirinško depozitarno društvo zbrojiti rezultate te ponude, a MOL sukladno zakonima na tržištu kapitala i zahtjevima Hanfe mora pričekati službene rezultate.

Podsjetimo, nakon što je MOL, navodno bez da je s tim upoznao Vladu kao svoga strateškog partnera u Ini, bio objavio da želi otkupiti osam posto dionica te kompanije od malih dioničara kako bi postao većinski vlasnik Ine, njezine su dionice na burzi počeli kupovati mirovinski fondovi da bi spriječili MOL u toj nakani.

Mirovinci su prema zadnjim informacijama bili otkupili oko 3,6 posto dionica Ine (postotak je sad i nešto veći), a s obzirom na to da su za dionicu Ine ponudili 2830 kuna (30 kn više od MOL-a) i da je dionica Ine na burzi jučer dostigla i cijenu od 3400 kuna (u igru se, naime, bio ubacio i tajanstveni američki ulagač), teško je vjerovati da je MOL uspio po manjoj cijeni otkupiti potrebnih četiri posto dionica da bi postao većinski vlasnik Ine.

MOL je pak tužio mirovince da su se udružili u kartel kupujući Inine dionice, a Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja tu je pritužbu prebacila Hanfi.

Komentari