ruralni turizam

Otvoren natječaj za potpore za poduzetnike u turizmu

Objavljeno: 04.08.2023. 18:24

Zadnja izmjena: 04.08.2023. 18:28

Foto: Slika iz arhive

Poduzetnici koji se bave turizmom mogu se javiti na natječaj Eurocluster Rural Tourism Consortiuma, putem kojeg mogu dobiti financijsku potporu od 5.000 eura za osmišljavanje i razvoj novog turističkog proizvoda, a rok za prijavu je 10. rujna, izvijestili su danas iz Hrvatske obrtničke komore Varaždinske županije.

Taj natječaj objavljen je u časopisu EU-a CallforEurope br. 142 pod nazivom Eurocluster Rural Tourism, u sklopu programa COSME. Tvrtke na natječaj mogu prijaviti projekte za potporu u poboljšanju digitalnih, zelenih i društvenih vještina i kapaciteta putem suradnje sa stručnjacima.

One tvrtke koje će biti odabrane za financijsku potporu imaju pravo na primanje paketa usluga u vrijednosti 5.000 eura, koji će im omogućiti da osmisle i razviju novi turistički proizvod za međunarodna tržišta kroz integriranje digitalnih, održivih i društveno-kulturnih poboljšanja u poslovanje, navodi se u pozivu.

Program financijske potpore započet će u studenome 2023. i završiti u srpnju 2024. godine. Odabrani MSP-ovi bit će pozvani da dostave početna i završna izvješća u kojima će opisati vještine i znanja koja žele usvojiti odnosno svoje rezultate. Troškovi moraju nastati tijekom trajanja programa financijske potpore, ističu iz HOK-a.

Mogu se javiti mikro poduzeća koja vode pojedinci ili obitelj, koja posluju najmanje 3 godine i imaju najviše 10 zaposlenika, koja posluju na selu ili u selima/gradovima u ruralnim područjima te su pružatelji smještaja (agroturizam, seoski turizam, mali hotel, pansion, vikendica i slično). Dodatne informacije i obrasci za prijavu mogu se naći na poveznici https://www.euroclusterruraltourism.eu/en/calls/.

Komentari