najnoviji podaci

Ovo je bilo TOP 10 zanimanja u kolovozu u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 13.09.2023. 12:01

Zadnja izmjena: 13.09.2023. 12:01

Foto: Ilustracija

U odnosu na srpanj, u kolovozu je prijavljeno 7,0 posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na kolovoz 2022. godine, u ovom kolovozu zaposleno 3,4 posto više radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u kolovozu ove godine je prijavljeno ukupno 921 slobodno radno mjesto, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta, gotovo trećina od ukupnog broja, zbog početka nove školske godine prijavljena u sektoru Obrazovanja (28,9 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u djelatnosti prerađivačke industrije po redu sektor s 19,7 posto koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi (11,8 posto).

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u kolovozu 2023. godine:

  1. Njegovatelj djece (m/ž)
  2. Njegovatelj osoba s teškoćama u razvoju (m/ž)
  3. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  4. Doktor medicine (m/ž)
  5. Prodavač (m/ž)
  6. Konobar (m/ž)
  7. Telefonist (m/ž)
  8. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  9. Kuhar (m/ž)
  10. Krojitelj (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

Najviše je zaposlenih osoba u kolovozu bilo u sektoru prerađivačke industrije, gotovo trećina od ukupnog broja zaposlenih. Nakon nje slijedi trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala, dok su trećem mjestu po najvećem broju zaposlenih u kolovozu djelatnosti građevinarstva.

Komentari