kerekesh teatar

Danas završava 13. Tjedan smijeha, evo koje vas predstave očekuju

Objavljeno: 12.03.2022. 20:22

Zadnja izmjena: 13.03.2022. 07:24

13. Tjedan smijeha, festival tijekom kojeg je popularan Kerekesh teatar za više od 10 tisuća gledatelja pripemio 14 predstava u HNK te još 17 prestava u mjestima Varaždinske županije, danas završava predstavom "Princeza na zrnu graška" te premijerom predstave "Dobra večer, došao sam po vašu kćer".

"Princeza na zrnu graška" dječja je predstava napisana po poznatoj istoimenoj bajci, a u varaždinskom HNK izvest će ju GK Žar ptica. Tekst predstave potpisuju Maja Katić i Dunja Fajdić, dok režiju potpisuje Maja Katić. Radnja predstave odvija se oko pronalaska žene za princa. Prinčeva majke ga silno želi oženiti djevojkom koja rado gnjavi sluge, namješta osmjehe i poštuje sva pravila dvora. Međutim, na vrata dvorca zakucat će princeza kojoj je od krune i raskošnih haljina važnije pomagati ljudima i ptičicama, tješiti tužnog paža i ohrabriti plašljivog princa, te uveseljavati sve oko sebe. S takvom princezom morat će se složiti čak i staromodna kraljica.

Predstavu "Dobra večer, došao sam po vašu kćer" premijerno će večeras u varaždinskom HNK izvesti Jan Kerekeš, a radi se o stand-upu. Opis predstave na službenim stranicama Kerekesh Teatra je vrlo jednostavan - "Opis za ovu predstavu nije potreban. To je nova predstava Kerekesh Teatra. To je neopisivo.", a njome će se službeno zatvoriti ovaj Tjedan smijeha.

Komentari