Grad Varaždin

Foto - Dame u haljinama organizirale prvu likovnu koloniju s humanitarnim karakterom

Objavljeno: 02.09.2023. 18:13

Zadnja izmjena: 02.09.2023. 18:18

Dame u haljinama, članice Udruge Varaždinske građanske garde, organizirale su danas prvu likovnu koloniju Varaždinski purgar, na kojoj se u Starom gradu okupilo 50-ak umjetnika, Varaždinaca i gostiju iz cijele Hrvatske, a pridružio im se i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Kako je priopćeno iz Grada Vaaždina, nakon kolonije bit će organizirana aukcija doniranih slika, a sakupljenim novcem nabavit će se igrala za djecu s 
posebnim potrebama.  

- Ova lijepa priča započela je prije godinu dana kada su Dame u haljinama pokrenule postavljanje prvog igrala za djecu s posebnim potrebama. Sada će biti nabavljeno igralo prilagođeno djeci u kolicima koje će moći koristiti bez da ih se premješta. Vjerujem da će ova kolonija postati tradicionalna. U Gradskoj knjižnici bit će organizirana prodajna izložba ovih djela. Nadam se da će se gradske tvrtke i ostali odazvati pozivu i da će otkupiti djela kako bi se prikupila dovoljna sredstva - rekao je gradonačelnik Bosilj.

Damama u haljinama i Varaždinskoj građanskoj gardi u organizaciji su pomogli Grad Varaždin, Turistička zajednica Grada Varaždina, HDLU, Gradski muzej 
Varaždin i brojni sponzori. Idejna začetnica kolonije bila je Marija Vuković kojoj je danas pripala čast opaliti počasni hitac iz topa Varaždinske građanske garde, navodi se još u priopćenju iz Grada.

Komentari