evo detalja

Foto - Medicinska škola Varaždin otvorila novi Centar za mentalno zdravlje djece i mladih

U Centru za mentalno zdravlje djece i mladih oformljeni su Odsjek za savjetovanje, Odsjek za psihodijagnostiku, Odsjek za tretman i psihoterapijsku podršku, Odsjek za edukaciju stručnih suradnika te Odsjek za psihoedukaciju roditelja...
Objavljeno: 06.11.2023. 12:07

Zadnja izmjena: 06.11.2023. 18:48

Foto: Sara Bratko

Danas je u novim prostorijama Medicinske škole Varaždin otvoren Centar za mentalno zdravlje djece i mladih. 

U Centru za mentalno zdravlje djece i mladih oformljeni su Odsjek za savjetovanje, Odsjek za psihodijagnostiku, Odsjek za tretman i psihoterapijsku podršku, Odsjek za edukaciju stručnih suradnika te Odsjek za psihoedukaciju roditelja. Na otvorenju su bili ravnateljica škole Mirjana Grabar Kruljac, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnici Damir Habijan i Predrag Štromar, pročelnik Miroslav Huđek te ostali pročelnici, županijski vijećnici te profesori škole.

- Protekle dvije godine svjedočili smo izgradnji ovog regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija kao što vidimo s time smo došli do kraja i sada je faza doslovno mogu reči ušminkavanja. Opće zdravlje, a tako i mentalno zdravlje preduvjet su kvalitetnog života, upravo zbog toga moramo mladima pružiti svu moguću pomoć da što lakše, bezbrižnije odrastaju u osobe kakve ovaj kraj, ovaj grad, ova županija zaslužuju. Čestitam svima koji su bili u to uključeni i smatram da je to dobro da zajedno promišljamo o svemu tome i u jednoj sinergiji radimo bolju varaždinsku županiju - istaknuo je Stričak.

'Osnažiti i ohrabrivati'

Ravnateljica Grabar Kruljac naglasila je važnost samog problema sa mentalnim zdravljem kod djece i mladih te dodala.

- Mentalno zdravlje je nešto što je izuzetno važna tema, bilo gdje da se nalazimo. Općenito je u društvu nekako pitanje mentalnog zdravlja nešto o čemu se baš ne govori. Treba raditi na kulturi prepoznavanja tih problema s jedne strane, s druge strane mi smo koncentrirani na djecu i mlade. I s tog aspekta jako jako treba biti pažljiv i pričati sa etičke strane o tome na jedan vrlo vrlo poseban način. Mentalnim zdravljem djece i mladih se treba baviti struka. Mi ćemo to u našem centru obavljati. Vjerujem da će naš centar doista biti taj koji će osnaživati, ohrabrivati našu djecu i mlade i njihove obitelji i sve one koji na bilo koji način osjećaju potrebu da trebaju podršku s te strane.

Zadovoljstvo povodom otvorenja naglasili su Habijan i Štromar te uputili svoje čestitke ravnateljici i cijelom timu.

Komentari