ne propustite

Poznati talijanski pijanist održat će koncert u varaždinskoj Glazbenoj školi

Objavljeno: 09.02.2024. 08:09

Zadnja izmjena: 09.02.2024. 08:09

Ovog proljeća Glazbena škola u Varaždinu organizira Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix. Kao uvod u natjecanje koje će se u varaždinskoj glazbenoj školi održati u travnju ove godine, koncert će održati poznati talijanski pijanist, i sam organizator jednog od pijanističkih natjecanja u Italiji, Giuliano Adorno.

Giuliano Adorno svoje je glazbeno obrazovanje završio u lipnju 1999. u klasi maestra Antonia Di Cristofana te je pohađao napredne tečajeve na konzervatoriju Ecole Normale „A. Cortot ”u Parizu s Nelsonom Delle Vigneom, a kasnije i u Madridu s Leonelom Moralesom. Sudjelovao je na nekoliko nacionalnih i međunarodnih pijanističkih natjecanja, redovito osvajajući prve nagrade. 

Glazbena škola u Varaždinu ugostila ga je prije dvije godine na Međunarodnom natjecanju pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix, a 13. veljače ugostit će ga na koncertu koji će se održati uz potporu Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19  sati.

Komentari