program

Ovog tjedna očekuje nas nekoliko predstava u HNK Varaždin, na rasporedu i jedna praizvedba

Objavljeno: 03.02.2024. 19:44

Zadnja izmjena: 04.02.2024. 08:45

Foto: HNK Varaždin

Hrvatsko narodno kazalište Varaždin i idući tjedan priprema nekoliko predstava, ali i jednu praizvedbu. U nastavku pročitajte što sve možete pogledate u nekoliko narednih dana.

U ponedjeljak na programu je već prodana predstava naziva 'Krokodil Marko', a počinje u 10 sati. Tekst je napisan po motivima slikovnice Ivane Guljašević, Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom. Publika će, zajedno s Markom, proputovati svijet, upoznati geografske raznolikosti i njihove specifičnosti, kao i stanovnike koji tamo žive: devu, orla, kita, pingvina…, sve kako bi pronašao najljepše mjesto na svijetu koje će mu biti dom. 

U srijedu u 12 sati, na rasporedu je predstava 'Enigmatske varijacije', a ista će biti i u četvrtak u 11 i 30 sati. Izoliranom od svijeta na otoku u Norveškoj, piscu, nobelovcu, u posjet dolazi novinar koji nastoji doznati istinu o autorovom posljednjem hit – romanu, ali i osobnim, intimnim pojedinostima.

Na Velikoj sceni u petak na rasporedu je autorski projekt Tima Hrvačanina i Damira Martinović Mrleta s početkom u 19 i 30 sati. Riječ je o predstavi 'Tichek se oženil'. Predstavu izvode plesači i svirači Varaždinskog folklornog ansambla u režiji Tima Hrvaćanina, dok glazbu potpisuje Mrle.

U nedjelju očekuje nas nova praizvedba i to predstave pod nazivom 'Kisela krv' autorice Ivone Marciuš, a počinje u 20 sati. To je drama koja prikazuje živote žena na selu kroz generacije daleko je od tužaljke, samosažaljevanja i patetičnog naricanja. 

Komentari