bajkovita priča

Foto - Plesni klub Ivančica u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec uprizorio 'Legendu o Ivančici'

Objavljeno: 18.12.2023. 10:19

Zadnja izmjena: 18.12.2023. 10:19

Plesni klub Ivančica u nedjelju je svojom predstavom Legenda o Ivančici oduševio publiku u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec.

Plesačice iz svih skupina sa svojim voditeljicama izvele su plesni spektakl te maštovitim koreografijama, kostimima, glazbom, scenografijom i vizualnim efektima prikazale priču o vitezu Ahatu i djevojci Ivančici, uprizorivši time poznato djelo književnika Mladena Kušeca. Program je popraćen i naracijom legende. Vilu Ivančicu uprizorila je Marta Šenjug, u kostim Ahata „uskočila“ je Jana Kolačko, a u crnog jahača pretvorila se Tena Ribić

Radnja priče je bajkovita, odvija se u čarobnoj šumi, a upravo takav je i kraj, koji nosi i poruku o pobjedi dobra i ljubavi nad zlom. Legenda o Ivančici cjelogodišnji je projekt Plesnog kluba Ivančica, a dio produkcije prvi je put prikazan u lipnju ove godine, na svečanosti u povodu Dana grada, kada su plesačice oduševile sve nazočne. Cjelokupnu produkciju Legende o Ivančici novčano je podržao Grad Ivanec, prepoznavši u njoj doprinos brendiranju Ivanca kao Planinarskog grada. Predstavu je pratio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Komentari