Bluxe Century Magazine

Prestižni britanski magazin pisao o Lupinu: 'Uspijeva spojiti ljepotu s ružnoćom'

Objavljeno: 10.04.2023. 09:29

Zadnja izmjena: 10.04.2023. 19:37

Radovi varaždinskog umjetnika Stephana Lupina objavljeni su u novom broju prestižnog Bluxe Century Magazine-a, publikaciji namijenjenoj samo odabranima koji izlazi jednom godišnje.

Naime, u ovogodišnjem izdanju objavljen je članak o lupinizmu, kao i Lupinove fotografije s Naomi Campbell i Ronaldom Luisom Nazarijem te fotografije njegovih poznatih skulptura.

- Lupino je skovao izraz lupinizam kako bi definirao svoju filozofiju s isprepletenim ponavljajućim temama i motivima u središtu njegova rada; borba za predstavljanje krhke ljepote u prirodi i ljudskom postojanju, uznemirujuća kontemplacija o zagrobnom životu, tijek rata i mira te spektar ljudskog ponašanja i seksualnosti popraćene s radošću, krivnjom i očajem. Lupino uspijeva spojiti ljepotu s ružnoćom ljudskog stanja. Postoji opipljiva, ali uznemirujuća seksualnost u njegovim figurama, prijezir i praznina dok stoje ili sjede na pozadini ravnodušnog svemira. Umjetnik također ikonsku umjetnost reinterpretira na svoj način - piše u prestižnom magazinu.

Komentari