HNK Varaždin

Radnici iz Nepala na radionici primijenjenog kazališta u HNK

Objavljeno: 13.08.2023. 09:18

Zadnja izmjena: 13.08.2023. 09:20

Foto: Arhiva

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) od 21. do 25. kolovoza održat će se radionica primijenjenog kazališta pod nazivom "Spoj kultura: Hrvatska i Nepal", namijenjena stranim državljanima iz Nepala koji su u Varaždinskoj županiji na privremenom radu. 

Kako najavljuju iz Kazališnog studija mladih, tijekom pet dana radnici iz Nepala, zaposleni u varaždinskoj Čistoći, imat će priliku istražiti različite aspekte kazališta, gdje se umjetnost koristi kao sredstvo za poticanje dijaloga, razumijevanja i promjene. 

"Cilj nam je kroz ovo iskustvo stvoriti most između hrvatske i nepalske kulture te pružiti prostor za dijeljenje, učenje i slavljenje naše raznolikosti", izjavila je autorica radionice Tanja Novak, voditeljica Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu.

Posljednjeg dana radionice voditelji i sudionici će prezentirati ono što su tijekom radionice kreirali. „Zvuci svijeta”, ulični performans radionice primijenjenog kazališta “Spoj kultura Hrvatska i Nepal“ održat će se na Špancirfestu 25. kolovoza u 19 sati u Šenoinoj ulici.
 

Komentari