U varaždinskom HNK-u

FOTO: Učenici Glazbene škole Varaždin briljirali na svjetskoj praizvedbi mjuzikla Glazba srca mog

Mjeseci balansiranja brojnih školskih obveza i čestih proba, pa i u dane vikenda su se isplatili, jer kako kažu iz Glazbene škole, učenici su briljirali na svjetskoj praizvedbi mjuzikla Glazba srca mog u varaždinskom HNK-u.
Objavljeno: 02.12.2018. 10:04

Zadnja izmjena: 02.12.2018. 10:11

Mjeseci balansiranja brojnih školskih obveza i čestih proba, pa i u dane vikenda su se isplatili, jer kako kažu iz Glazbene škole, učenici su briljirali na svjetskoj praizvedbi mjuzikla Glazba srca mog u varaždinskom HNK-u.

Četrdesetak učenika izabranih na audiciji početkom školske godine pokazalo je svoj glazbeni talent u izvedbi mjuzikla kojeg je poznati hrvatski dirigent i skladatelj, rođeni Varaždinac i nekadašnji učenik Glazbene škole Ivan Josip Skender poklonio svojoj školi za njenu 190. obljetnicu.

- Već i na audicijama smo zaključili da se radi o ogromnom broju talentirane djece i „neugodan“ je bio posao odlučiti koga ne uzeti. Kad se iskristaliziralo sve kroz probe, ostao sam ugodno „zatečen“ stanjem jer ovi mladi ljudi su fenomenalni i daleko je ovo sve od nečega što bi se moglo nazvati srednjoškolskom produkcijom. Sve je odrađeno na visokoj razini i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom projektu - istaknuo je Ivan Josip Skender.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Marina Pejnović koja priznaje kako je bilo puno posla pred cijelom ekipom, no istovremeno nikad joj nije bilo ljepše raditi na ostvarivanju jednog projekta poput mjuzikla s mladim ljudima koji tek kreću u svoj život.

- Nadam se su kroz ovaj mjuzikl osvijestili što ih interesira u daljnjim umjetničkim sferama. Možda će se neki odlučiti za glazbu, neki za glumu, neki za neki drugi rad na sceni. Uistinu je bilo pravo zadovoljstvo raditi - zaključuje Pejnović.

- Napravljen je ogroman posao i drago mi je da smo imali prigodu ovom svjetskom praizvedbom pokazati kako je hrvatska kulturna scena bogatija za jedan prekrasan mjuzikl za kojeg se nadam da će nakon premijere i repriznih izvedbi predstavljati i dalje Varaždin i Glazbenu školu na gostovanjima, jer uistinu imamo što pokazati i čime se pohvaliti. Uz sve obveze koje imaju, svi sudionici puni su energije i zaslužili su nastup u Hrvatskom narodnom kazalištu. Mnogi studenti glazbe ne susreću se s ovakvom prilikom ili možda tek kada se profesionalno počinju baviti glazbom imaju prigodu okušati se u mjuziklu, a mi smo tu napravili kao škola. Okupili smo fantastičan autorski tim i presretan sam što su se svi zdušno odazvali u pripremi odličnog mjuzikla -  ponosno ističe ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Nakon premijere, mjuzikl Glazba srca mog na repertoaru je HNK-a ovog vikenda, te u ponedjeljak i utorak.

Komentari