Ne propustite

Uskoro premijera nove predstave u HNK Varaždin, evo o čemu je riječ

Objavljeno: 23.01.2024. 18:09

Zadnja izmjena: 23.01.2024. 18:14

Foto: Arhiva/HNK Varaždin

U tijeku su probe, a najavljena je i praizvedba, 11. veljače u varaždinskom HNK, drame 'Kisela krv' autorica Ivone Marcijuš. Ulaznice već sad možete kupiti ovdje

Drama počinje bukom fašničke maske, međimurskog Naphanca. Potom se maska skida, što može, ali ne mora, upućivati na znak da će se „prikazati“ nešto „istinito“, bez kamuflaža i larfi, navode iz HNK Varaždin.

Drama o životu žena na selu kroz generacije „ispričana“ je maestralno. Daleko je od tužaljke, samosažaljevanja, patetičnog naricanja. Autorica Ivona Marciuš nakon završetka Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu upisuje preddiplomski studij Dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Surađivala je s Kazališnom družinom Pinklec, dramskim studijem Prazan prostor iz Podgorice, Gradskim kazalištem Jastrebarsko i Art Centrom Ankata iz Bosne i Hercegovine. Poezija joj je objavljivana u školskom zborniku Zoon poetikon i korištena u nekoliko predstava. Također, ušla je u konkurenciju natječaja „Na vrh jezika“ 2020. godine, ističu iz kazališta. Predstavu režira Marina Pejnović, a glume Ljiljana Bogojević, Barbara Rocco i Dea Presečki.

Komentari