Slavljenički koncert

Više od 120 plesača i tamburaša nastupa na 85. rođendanu varaždinskih “Željezničara“

Objavljeno: 03.04.2016. 17:55

Zadnja izmjena: 03.04.2016. 17:58

Foto: Arhiva

Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica Varaždin u subotu, 16. travnja velikim koncertom u varaždinskom HNK obilježit će 85 godina postojanja.

Za ovu priliku i spektakularnu obljetnicu, članovi folklorno tamburaške sekcije okupili su velik broj članova, kako sadašnjih, tako i bivših te će se tako u bogatom programu na pozornici HNK Varaždin izmjenjivati više od 120 plesača i tamburaša.

Varaždinski "Željezničari" u punom su jeku priprema kako bi publici priuštili nezaboravnu večer folklora u kojoj će svi zainteresirani moći vidjeti plesove najmlađih članova folklorne sekcije, točnije, djecu u dobi od 4 do 11 godina starosti, zatim njihove, nešto starije kolege, ali i bivše članove veterane koji su ovoj obljetnici itekako pridonijeli kroz dugi niz godina djelovanja.

Sve njih, neizostavno, pratit će i tamburaška sekcija Društva koja će, osim pratnje folklora, izvesti i  samostalne točke.

Voditeljica podmlatka folklorne sekcije je Snježana Huđek, voditelj folklorne sekcije Kristijan Farkaš , te voditelj tamburaške sekcije , a ujedno i predsjednik društva je Krunoslav Drožđek.

Za sve one koji neće biti u mogućnosti doći u subotu u HNK na spomenuti koncert, "Željezničari" najavljuju 2. Dječju smotra folklora KUD Hž i prijatelji koja će se isto tako održat u varaždinskom HNK 7. svibnja u 17.30 sati.

Komentari