Otvorenje u petak

Zagrepčani s Lupinom protiv socijalne isključivosti u 'Noći muzeja'

Objavljeno: 22.01.2016. 19:00

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 14:30

Foto: Arhiva

U petak, 29. siječnja, u 21 sat, u Tiflološkom muzeju bit će otvorena izložba radova Stephana Lupina pod nazivom 'Lupinizam ili socijalna osviještenost'. Izložba će prikazati 13 fotografija, 10 slika, 5 skulptura i 3 skulpturirana stolca.

Stephan Lupino odabrao je Tiflološki muzej kao mjesto na kojemu može pokazati i iskazati svoju iznimno izraženu socijalnu osviještenost i osjetljivost, odakle želi pozvati na zajedničko promišljanje o aktualnoj socijalnoj stvarnosti, svijetu koji se, prema njegovom mišljenju, „izgubio u pohlepi, destrukciji i bezosjećajnosti“.

Svojom se nevjerojatnom energijom i umjetničkim potencijalom koristi kako bi, stvarajući, skrenuo pozornost na pravičnost i jednakost kroz novi umjetnički izričaj koji naziva – lupinizam.

Lupinovi radovi često su šokantni, a ovdje će poslužiti da bismo utjecali na razbijanje tabua i predrasuda, u skladu s poslanjem Muzeja.

Dodirivanje skulptura i slika koje su po svojoj teksturi taktilne na ovoj izložbi je dopušteno. Da bi se slike velikih dimenzija mogle doživjeti u cjelini, izložene su i njihove umanjene kopije u reljefu, a verbalni opisi svih izloženih predmeta putem zvučnih vodiča omogućuju osobama oštećena vida potpuniji doživljaj Lupinove umjetnosti.

Izložba će biti otvorena do 8. travnja 2016. godine.

Više o izložbi pročitajte OVDJE

Komentari